28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Latvijas tuvumā iznīcinātāji fiksē septiņas Krievijas armijas lidmašīnas
Latvijas tuvumā iznīcinātāji fiksē septiņas Krievijas armijas lidmašīnas
Autors: Apollo.lv / 11. jūnijs 2014, 15:17
Otrdienas vakarā un trešdienas naktī NATO lidmašīnas Latvijas robežas tuvumā fiksējušas septiņas Krievijas armijas lidmašīnas, vēsta Latvijas armija.


Otrdienas vakarā patruļlidmašīnas «Mig-29» virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem pie Latvijas teritorijas ūdeņu ārējās robežas identificēja Krievijas militāro lidmašīnu «Il-20».

Mazliet vēlāk NATo iznīcinātāji «F-16» virs Baltijas jūras pie Latvijas robežas identificēja četras Krievijas lidmašīnas «Su-27», kā arī vienu lidaparātu «An-26», raksta Apollo.lv.  

Savukārt jau naktī «F-16» Latvijas tuvumā identificēja Krievijas armijas lidmašīnu «A-50».

Jau ziņots, ka no 9.jūnija līdz 20.jūnijam Baltijas valstīs, kā arī Vācijā notiks ASV Eiropas spēku vadītās starptautiskās militārās mācības «Saber Strike 2014».

Sauszemes un gaisa spēku mācībās «Saber Strike 2014», kuru uzņemošā valsts rotācijas kārtībā šogad ir Latvija, piedalīsies karavīri no Kanādas, Dānijas, Igaunijas, Somijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Norvēģijas, Lielbritānijas un ASV, kļūstot par līdz šim plašākajām «Saber Strike» mācībām. Tajās kopumā piedalīsies aptuveni 4700 karavīru, tostarp vairāk nekā 500 Latvijas karavīru, un tiks iesaistītas aptuveni 800 dažādas militārās tehnikas vienības.

Visās trijās Baltijas valstīs – Tartu, Igaunijā, Rīgā, Latvijā, un Nemienčīnē, Lietuvā - vienlaicīgi norisināsies brigādes līmeņa štāba mācības, bet Latvijā un Lietuvā - arī lauka taktiskās mācības. Latvijā tās notiks Ādažu poligonā, kurā karavīri mācību uzdevumus veiks, izmantojot iznīcinātājus un bezpilota lidmašīnas, dažāda veida inženiertehniku un bruņutehniku, piemēram, M2A3 «Bradley», M1126 «Stryker», XA-180, XA-202 un M113.

Arī Gaižūnu poligonā, kur trenēsies Lietuvas, Dānijas, ASV un Polijas karavīri, izmantos dažāda veida tehniku – tankus «Leopard 2 A5», bruņutehniku «CV 9035», «Piranha», M113 un cita veida tehniku.

Gaisa operāciju nodrošināšanai tiks izmantota aviācijas bāze Emari, Igaunijā, kur izvietosies astoņi ASV Minesotas Nacionālās gvardes iznīcinātāji «F-18», divas Mičiganas un Pensilvānijas Nacionālas gvardes degvielas uzpildes lidmašīnas «KC-135» un Igaunijas Gaisa spēku lidmašīna «L-39», un Lielvārdē, Latvijā, kur izvietosies ASV Gaisa spēku lidmašīnas «C-130» un Latvijas Gaisa spēku helikopteri «Mi-17». Šo operāciju nodrošināšanai tiks izmantoti arī ASV stratēģiskie bumbvedēji «B-52» un lidmašīna «C-5».

ASV Sauszemes spēku organizētās ikgadējās mācības «Saber Strike» notiek Baltijas valstīs jau ceturto reizi ar mērķi uzlabot militāro vienību sadarbību, kaujas spējas un gatavību aizsardzības un uzbrukuma operācijām, kā arī trenēties pildīt uzņemošās valsts lomu.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Krievija, Mig-29, NATO

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats