19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Krievijas TV prātam neaptverama un melīga propaganda pret Lietuvu
Krievijas TV prātam neaptverama un melīga propaganda pret Lietuvu
Autors: Apollo.lv / 11. maijs 2014, 22:46
Krievijas telekanāls NTV pirms dažām nedēļām sāka demonstrēt apjomīgu dokumentālo raidījumu vairākās sērijās ar skandalozu nosaukumu «Maidana fūrijas – Sekss, Psihoze un Politika». Tajā seksologi, politologi, psihologi un cita veida eksperti analizē vairākas Eiropas redzamas politiķes. Tostarp Lietuvas prezidenti Daļu Gribauskaiti, ziņo TV3 raidījums «Nekā personīga».


NTV raidījums secina – «Gribauskaite nepārtraukti nēsājoties pa pasauli, lai pārliecinātu, ka jāievieš ciešākas sankcijas pret Krieviju, lai gan Lietuva jau sen saņēmusi sitienus pa savu knapi elpojošo ekonomiku». Prezidentes rīcībai Krievijas žurnālistiem ir savs skaidrojums, ko apstiprina arī piemeklētie eksperti.

«NTV MIR» filma «Maidana fūrijas – Sekss, Psihoze un Politika»:

«Gribauskaites agresiju daudzi saista arī ar viņas personīgajām problēmām. Daļa nekad nav bijusi precējusies. Viņai nav arī bērnu. Un vispār – sieviešu sabiedrībā viņu var sastapt krietni biežāk nekā vīriešu. Par prezidentes netradicionālo orientāciju jau nevis paslepus, bet skaļi balsī runā paši lietuvieši. Viņa ir lezbiete - tas taču visiem zināms. Viens no noteikumiem, lai Ukraina iekļautos ES struktūrās bija kā reiz seksuālo minoritāšu tiesību atzīšana, lai propogandētu savas vērtības. Pēc psihiatru domām šāda devianta uzvedība raksturīga cilvēkiem ar netradicionālu seksuālo orientāciju. Šādā veidā viņi vēlas iznīcināt viņiem nīstamo tradicionālo kultūru un civilizāciju.»

Krievijas žurnālistiem esot arī izdevies atrast Gribauskaites brāli, par kuru māsa aizmirsusi. It kā prezidentes brāļa žurnālistiem uzrādītie dokumenti gan ir apšaubāmas izcelsmes vēl padomju laika traktorista – mašīnista apliecība.  

Masīva kampaņa pret Lietuvu un tās prezidenti Krievijas medijos sākās jau kopš pagājušā gada vidus, kad kaimiņvalsts kļuva par Eiropas Savienības prezidējošo valsti. Gribauskaites plāns – panākt Ukrainas tuvināšanos Eiropai Maskavai nepatika.

Vēsturnieks Boriss Sokolovs, kurš par saviem izteikumiem izpelnījies Krievijas vadītāju dusmas, brīdina, ka Kremlis plāno jaunu kampaņu, kam par pamatu kalpos mākslīgi uzkarsēts Lietuvas poļu konflikts.

«Latvijā un Igaunijā Krievija pamēģinās radīt nekārtības ar krievvalodīgajiem iedzīvotājiem, bet Lietuvā kaut kādā veidā tā var mēģināt saasināt Polijas-Lietuvas konfliktu. Tas ir – konfliktu ar poļu minoritāti Lietuvā. Tāpēc, ka tur tā ir pietiekami asa nacionālā problēma. Jo krieviski runājošo tur nav daudz un viņi nav prokrieviski noskaņoti. Poļi jau arī nav prokrieviski, bet tas ir reāls konflikts, kas tur ik pa laikam parādās. Tā kā Krievija mēģinās to izmantot. Katrā ziņā mēģinās provocēt. Tas attiecīgi radīs spriedzi starp Poliju un Lietuvu,» teic vēsturnieks.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Lietuva, Nekā personīga, NTV

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats