16. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Alfs, Mintauts
Sākuma lapa » Sabiedrība » Krievija aicina savus pilsoņus neapmeklēt Latviju
Krievija aicina savus pilsoņus neapmeklēt Latviju
Autors: Apollo.lv / 11. aprīlis 2014, 16:07
Krievijas Ārlietu ministrija (ĀM) ceturtdienas vakarā izplatījusi paziņojumu, kurā rekomendē Krievijas pilsoņiem neapmeklēt tās valstis, kurām ir noslēgts izdošanas līgums ar ASV.


Krievijas ĀM brīdinājums skar 111 no 193 pasaules valstīm, tajā skaitā arī Latviju. Tās ir valstis, kas ar ASV noslēgušas savstarpējo izdošanas līgumu un Krievijas pilsoņi šajās valstīs pēc ASV varas iestāžu pieprasījuma var tikt izdoti Savienotajām Valstīm. «Šie riski ir paaugstinājušies saistībā ar jaunākajām ASV sankcijām pret Krieviju,» brīdina ministrija.

Ministrija skaidro, ka ASV nespēj pieņemt visām starptautiskajām normām un ANO statūtiem atbilstošo Krimas pievienošanu Krievijai, tāpēc ir uzsākusi Krievijas pilsoņu «medības» trešajās valstīs ar nolūku pieprasīt viņu izdošanu apšaubāmu iemeslu dēļ, raksta Apollo.lv.

Ministrija skaidro, ka ASV pēdējos gados tikuši aizturēti vairāki Krievijas pilsoņi, neinformējot par to Krievijas pārstāvniecības un piemin ieroču tirgoņa Viktora Buta aizturēšanu, kas ASV apcietinājumā pavadījis jau vairākus gadus.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: ASV, Krievija, Latvija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats