19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Bērziņš atklāti pauž attieksmi pret Putina vizīti Latvijā
Bērziņš atklāti pauž attieksmi pret Putina vizīti Latvijā
Autors: Apollo.lv / 10. aprīlis 2014, 17:04
Krievijas prezidents Vladimirs Putins Latvijā nav gaidīts, un viņa vizīte šeit pašreizējos politiskajos apstākļos ir neiespējama, to intervijā Latvijas Radio raidījumā «Krustpunktā» sacīja prezidents Andris Bērziņš.


Kā zināms, prezidentam iepriekš tika pārmesta nespēja skaidri noformulēt attieksmi pret Krievijas agresiju Ukrainā, raksta Apollo.lv.

«2010.gada decembrī [tā laika prezidenta Valda] Zatlera vizītes laikā [pie Krievijas prezidenta Vladimira Putina] tika izteikts aicinājums Krievijas prezidentam apmeklēt Latviju. Apmeklējuma formēšana bija salīdzinoši ilgs abu ārlietu dienestu darbs, kur no abām pusēm tika izrādīta interese, lai vizīte notiktu. Mana darba laikā interese no vienas un otras puses nav bijusi. 21.martā Eiropas Padome pieņēma lēmumu pārtraukt augstākā līmeņa vizītes ar Krieviju, uz šo brīdi šis jautājums ir izlemts pilnīgi un galīgi - tas [jautājums par Putina vizīti Latvijā] nav ne aktuāls, ne gaidīts un [ir] arī neiespējams, jo šis lēmums ir saistošs,» sacīja prezidents.

Jau ziņots, ka marta beigās internetā tika izplatīta atklātā vēstule, kurā tika pausts sašutums par Latvijas Valsts prezidenta Andra Bērziņa reakciju uz Krievijas agresiju Ukrainā. Latvijas inteliģences pārstāvji vēstulē aicināja prezidentu izvērtēt savu atbilstību ieņemamajam amatam.

Uz jautājumu, vai prezidents gatavojas kaut kā mainīt savu komunikāciju ar medijiem, Bērziņš atbildēja, ka komunikācijas iemaņas viņš visu laiku mācoties.

«Protams, varu droši apgalvot, ka visa mana dzīve bijusi «mūžu dzīvo, mūžu mācies», tas attiecas arī uz komunikācijas iemaņām. Biznesa vidē šīs iemaņas ir savādākas [...] un komunicēt ar plašu sabiedrību es visu laiku mācos, cenšos to apgūt paātrinātā veidā, tā ir sfēra, kur man jāiet uz priekšu,» sacīja Bērziņš.

Uz jautājumu, vai Bērziņš izvērtējis savu atbilstību amatam, viņš atbildēja, ka «visu laiku vērtējot šo situāciju». «Tas ir visu laiku procesā,» atbildēja Bērziņš.

Uz jautājumu, vai nākamgad prezidents gatavojas kandidēt uz otro prezidentūras termiņu, Bērziņš atbildēja izvairīgi.

«Skaidrs, ka vēl ir ļoti smags gads priekšā. Kad tas paies, tad atkarībā no rezultātiem un sajūtām arī varēšu ļoti precīzi atbildēt,» tā prezidents.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Bērziņš, Krustpunktā, Vladimirs Putins

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats