19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Šlesers uzskata, ka ar trīs valodu zināšanām var strādāt tikai veikalā
Šlesers uzskata, ka ar trīs valodu zināšanām var strādāt tikai veikalā
Autors: Apollo.lv / 9. aprīlis 2014, 17:36
Ar trīs valodu zināšanām šodien iespējams iegūt darbu veikalā vai kafejnīcā, vai vēl kaut kur, bet ar to nepietiek, lai konkurētu pasaules līmenī, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «1:1» atzina politiķis Ainars Šlesers.


«Es uzskatu, ka jāatsakās no principa likvidēt krievu skolas, bet būtu jānosaka princips visām skolām - latviešu, krievu, ukraiņu, ka līdz 5.klasei bērnam jāzina trīs valodas - latviešu, angļu, krievu,» pauda Šlesers.

Viņš uzskata, ka tādā veidā ne tikai krievi zinās latviešu valodu, bet arī latvieši zinās krievu valodu. Pēc Šlesera domām, pēc 5.klases bērniem būtu jāmācās vēl viena svešvaloda, raksta Apollo.lv.

Šlesers atzina, ka savus jaunākos dēlus sūtījis krievu bērnudārzā, lai bērni apgūtu krievu valodu, tāpat viens no jaunākajiem bērniem pārvalda angļu valodu un sācis mācīties franču valodu, bet divus gadus vecais dēls sāks mācīties angļu valodu.

Šlesers neslēpa, ka viena no viņa sāpēm ir tāda, ka viens no vecākajiem dēliem pietiekami neapguva krievu valodu un tagad politiķim pārmet, ka viņš nav uzstājis uz krievu valodas mācīšanos.

«Valodu mācīšanās jāsāk pēc iespējas ātrāk un ne tikai skolā, bet jau arī bērnudārzā,» uzskata Šlesers. Viņaprāt, cilvēkiem būtu jāzina vismaz piecas svešvalodas.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ainars Šlesers, valoda

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats