24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Pabriks par Krievijas un Ukrainas konfliktu: Ir piepildījušās sliktākās prognozes
Pabriks par Krievijas un Ukrainas konfliktu: Ir piepildījušās sliktākās prognozes
Autors: Apollo.lv / 8. aprīlis 2014, 15:20
Bijušais aizsardzības ministrs, Saeimas deputāts Artis Pabriks (V) uzskata, ka ir piepildījušās sliktākās prognozes, proti – Krievijas vara neapstāsies tikai pie Krimas okupācijas.


«Pēdējo dienu notikumi Ukrainā liecina, ka ir piepildījušās sliktākās prognozes. Krievija neapstājas tikai pie Krimas okupācijas, bet gan cenšas destabilizēt situāciju arī citās Ukrainas pilsētās ar salīdzinoši lielu krievvalodīgo skaitu. Krievijas interesēs ir maksimāli vājināt Ukrainas šī brīža valdību, tai radīt sabiedrības neuzticību, lai pēc tam sekmīgāk varētu īstenot savas intereses, kas noteikti saistītas arī ar dabas resursu iegūšanu,» uzskata Pabriks.

«Situācijas destabilizēšana valsts iekšienē ir vienkāršākais veids, kā cilvēkus pakļaut provokācijām un manipulācijai. Šo provokāciju aizsegā Krievija turpina izlikties, ka tai rūp savu «tautiešu glābšana» ārvalstīs, tā attaisnojot savu militāro agresiju. Tas ir viens no secinājumiem, kas jāpatur prātā visam tās kaimiņvalstīm, arī Latvijai. Tāpat mēs redzam, ka sabiedrības ietekmēšanai, Krievija ļoti sekmīgi izmanto arī modernās tehnoloģijas, sociālos medijus, ar proaktīvu rīcību sekmējot Kremļa atbalstoša viedokļa veidošanos, un par galveno «grēkāzi» padarot ASV un Rietumvalstis,» komentē Pabriks.

Pabriks pauž pārliecību, ka izvēles iespējas Rietumvalstīm arvien sašaurinās un vienīgais ceļš, lai situāciju stabilizētu, ir spēcīgu politisku un arī ekonomisku sankciju ieviešana, piemēram, daudz plašāk paplašinot to cilvēku loku, kuriem ieceļošana Eiropas Savienībā ir aizliegta, raksta Apollo.lv.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Artis Pabriks, Krievija, Ukraina

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats