26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Kurš izdomāja, ka patriarha Kirila vizīte Latvijā nav vēlama?
Kurš izdomāja, ka patriarha Kirila vizīte Latvijā nav vēlama?
Autors: Apollo.lv / 4. aprīlis 2014, 17:01
Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V) apgalvo, ka bijusi viena no iniciatorēm idejai, ka Krievijas Pareizticīgās baznīcas patriarha Kirila vizīte Latvijā patlaban nav vēlama. Tomēr Valsts prezidents Andris Bērziņš apgalvo, ka ar šādu priekšlikumu klajā nācis tieši viņš.


Latvijas Televīzija (LTV) vēsta, ka Āboltiņa uzskata, ka Kirila vizītei Latvijā ir absolūti politisks raksturs, un Latvijai lojāliem cilvēkiem šāda vizīte nebūtu saprotama, raksta Apollo.lv.

«Es biju viena no iniciatorēm šādai idejai. Tā [vizīte] nav ne laikā, ne vietā. Ja viņš ierastos, es domātu par to, vai Saeima ir vieta, kur viņam tikties ar politiķiem, zinot, ka šajā situācijā patriarhs ir aizstāvējis Krievijas prezidenta Vladimira Putina politiku. Tā būtu necieņa pret Latvijas iedzīvotājiem,» LTV teica Āboltiņa.

Vienlaikus LTV vēsta, ka Valsts prezidents apgalvo, ka ar šādu ideju atlikt patriarha vizīti, nācis klajā viņš pats.

Kā ziņots, Valsts prezidents parakstījis vēstuli, kurā lūdz Krievijas Pareizticīgās baznīcas patriarhu Kirilu neierasties Latvijā vīzītē, kas bija plānota šā gada maijā.

Bērziņa preses sekretāre Līga Krapāne LTV atzina, ka nevar izpaust vēstules saturu, taču nenoliedz, ka šāda Bērziņa rīcība ir saistīta ar krīzi Ukrainā.

Krapāne norādīja, ka vēstule Kirilam tiks nodota ceturtdien. Viņa pauda, ka šis ierosinājums nav atteikums, bet gan lūgums pārcelt vizīti uz vēlāku laiku.

Vēstule ir parakstīta jau 17.martā.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Bērziņš, Solvita Āboltiņa

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats