28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Zolitūdes traģēdijas lieta: LTV atklāj, kuras personas paraksti viltoti
Zolitūdes traģēdijas lieta: LTV atklāj, kuras personas paraksti viltoti
Autors: Apollo.lv / 11. marts 2014, 15:02
Policija Zolitūdes lietā atklājusi viltotus ar būvniecību saistītus dokumentus, bet vainīgā persona ātri un klusītiņām jau sodīta. Latvijas Televīzijas (LTV) rīcībā ir informācija par to, kas varētu būt persona, kuras paraksti viltoti dokumentos.


Izmeklēšanas gaitā Valsts policija ir atklājusi, ka vairākiem dokumentiem, kas saistīti ar Priedaines ielas 20. nama būvniecības procesu, ir viltoti paraksti, raksta Apollo.lv.

Dokumentu viltošanas atklājās pēc tam, kad izmeklētāju grupa strādāja ar kratīšanās izņemtajiem dokumentiem un daži no tiem radīja aizdomas par iespējamu viltojumu, tādējādi apstiprinot bažas par būvniecības procesā bieži sastopamo formālo attieksmi. Turpmākās izmeklēšanas darbības un veiktās ekspertīzes šīs aizdomas pastiprināja – uz dokumentiem bija viltots paraksts. Savā nodarījumā atzinās arī pati aizdomās turētā persona – 1952. gadā dzimis vīrietis.

Saskaņā ar LTV raidījuma «Panorāma» rīcība esošo informāciju, minētie darbi bijuši saistīti ar ēkas metāla siju montēšanu. Persona, kuras paraksti viltoti, iespējams, bijis Andrejs Kuļešovs.

Kuļešovs bija viens no septiņiem būvinženieriem, kuru sertifikātus pēc traģēdijas apturēja Latvijas Būvinženieru savienība, tomēr jau drīz sertifikāta darbība tika atjaunota.

Zināms, ka Kuļešovs arī Būvinženieru savienībā apgalvojis, ka viņa paraksti ar projektu saistītajos dokumentos ir viltoti. Ar viņu LTV sazināties gan nav izdevies.

Likumsargi norāda – to, vai šai epizodei bijusi kāda tieša cēloņsakarība ar vēlāk notikušo traģēdiju, izmeklētāji vēl turpinās pētīt. Persona vainu atzina, un ar prokuroru tika panākta vienošanās par piemērojamo sodu.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: LTV, Maxima, policija, zolitūde

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats