19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Vīķe-Freiberga: Man ir tiešām pretīgi skatīties uz pasaules gļēvo reakciju
Vīķe-Freiberga: Man ir tiešām pretīgi skatīties uz pasaules gļēvo reakciju
Autors: Apollo.lv / 3. marts 2014, 12:59
Latvijas Televīzijas ziņu raidījumā «Panorāma» Latvijas eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga asi nosodīja Krievijas «nepamatoto agresiju pret neatkarīgu un suverēnu valsti» un veltīja ļoti skarbus vārdus pasaules reakcijai uz šo Krievijas soli.


«Lielbritānija, Francija un Krievija apsolīja garantēt Ukrainas teritoriālo integritāti, tikai tāpēc Ukraina piekrita atbruņoties un visus savus kodolieročus nodot Krievijai,» atgādināja eksprezidente.

Krievijas rīcībā ir kaut kas no Gruzijas konflikta un kaut kas no Staļina taktikas 1940.gadā, pauda Vīķe-Freiberga. Viņa atgādināja, ka pēc Krievijas iebrukuma Gruzijā ASV bijušais prezidents Džordžs Bušs vēl nozīmēja kaut kādas sankcijas, taču tikko tika ievēlēts Baraks Obama, tās visas klusītiņām tika atceltas, raksta Apollo.lv.

Eksprezidente ir norūpējusies par situāciju, kas tuvākajā laikā varētu notikt Harkovas un Donbasa reģionā. Viņa brīdināja, ka, tikko Ukraina darīs kaut ko savas aizstāvības labā, Krievijai nekavēsies izmantot šo ieganstu, līdzīgi kā Gruzijā.

Jautāta novērtēt starptautisko reakciju, viņa teica, ka ir grūti noskatīties, cik impotenta un nederīga ir Apvienoto Nāciju Organizācija (ANO), tikai tāpēc, ka Krievijai ir veto ANO Drošības padomē. «Krievija var darīt vienalga ko, vienalga kur, visi pārējie var tikai noplātīt rokas un neko nedarīt, kamēr kaut kas nenotiek pie pašu namdurvīm,» sacīja Vīķe-Freiberga. «Man ir tiešām pretīgi skatīties uz šo gļēvo reakciju no visas pārējās pasaules.»




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Krievija, Ukraina, Vaira Vīķe-Freiberga

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats