28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Sāk Ušakova rīcības izmeklēšanu saistībā ar rīdzinieku kartēm
Sāk Ušakova rīcības izmeklēšanu saistībā ar rīdzinieku kartēm
Autors: Apollo.lv / 28. februāris 2014, 14:05
Drošības policija (DP,) Datu Valsts inspekcija (DVI) un Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) ir sācis Rīgas domes valdes priekšsēdētāja Nila Ušakova rīcības pārbaudi saistībā ar rīdzinieka karšu ieviešanu un ar to saistītajām darbībām, «Apollo» informēja juriste Ieva Brante.


Šā gada 9. janvārī Brante vērsās KNAB un Ģenerālprokuratūrā ar rakstisku iesniegumu izvērtēt iesniegumā minētos faktus par sabiedrības maldināšanu, pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu, Rīgas pašvaldības budžeta izsaimniekošanu.

Ģenerālprokuratūra Brantes iesniegumu nosūtīja Valsts policijai, bet tā savukārt iesniegumu daļā par apzināti maldinošu reklāmu nosūtīja izvērtēšanai PTAC un daļā par kaitniecību – Drošības policijai. KNAB iesniegumu daļā par personas datu aizsardzību un datu apstrādi ir nosūtījis DVI, kā arī turpina iesniegumā norādītās informācijas pārbaudi.

Janvāra iesniegumā Brante rakstīja, ka Rīgas domes vairākkārt pieņemtie saistošie noteikumi par Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta biļešu cenu diferencēšanu pagājušā gada 7.oktobrī, 8.novembrī un 17.decembrī nav stājušies spēkā, jo neviens no tiem netika publicēts, turklāt Rīgas dome nekādā veidā nereaģēja uz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) atzinumu, ka šie noteikumi ir prettiesiski.

«Rīgas mērs Nils Ušakovs apzināti maldina Latvijas iedzīvotājus par šo noteikumu spēkā stāšanos un reklamē tos, aicinot Latvijas iedzīvotājus pieteikties rīdzinieku kartei. Šīs nelikumīgās biļešu cenas reklāmas tiek apmaksātas no Rīgas domes budžeta, tāpat kā nelikumīgās rīdzinieku kartes», iesniegumā skaidroja Brante.

Pamatojoties uz minēto, Brante iesniegumā KNAB un Ģenerālprokuratūrai rakstīja, ka Rīgas mēra Ušakova rīcība ir traktējama kā:

- apzināta sabiedrības maldināšana, ar ko tiek nodarīts kaitējums,

- pilnvaru ļaunprātīga izmantošana un pārsniegšana,

- patvarība, t.i., darbību izdarīšana patvaļīgi, apejot normatīvajā aktā noteikto kārtību,

- Rīgas pašvaldības budžeta izsaimniekošana, t.i., pašvaldības finanšu līdzekļu izšķērdēšana lielos apmēros,

- kā arī organizēta kaitniecība.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ieva Brante, Nils Usakovs, PTAC, Rīdzinieka karte

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats