25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Par naftu saturošu produktu noplūdi Rēzeknes upē
Par naftu saturošu produktu noplūdi Rēzeknes upē
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 12. februāris 2014, 15:02
11. februārī atklāta naftas produktu noplūde Rēzeknes upē. Uzreiz pēc plkst. 14.00 uz notikuma vietu izbrauca Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Latgales reģiona brigādes Rēzeknes daļa, Vides pārvaldes un Rēzeknes pilsētas domes pārstāvji. Kā ziņo Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Andrejs Rešetņikovs, turpmāka naftas produktu nokļūšana upē ir pilnībā izslēgta, jo ir uzstādītas 12 absorbējošas bonas.


Uzreizpēc noplūdes atklāšanas tika paņemti ūdens paraugi, tomēr pagaidām vēl nav galīgo analīžu rezultātu. Kā skaidro A.Rešetņikovs, ir droši zināms, ka piesārņojuma avots atrodas pilsētas ziemeļu rajonā. Šobrīd ar speciālu pašvaldības uzņēmuma „Rēzeknes ūdens” tehniku tiek apsekotas visas akas un kolektori. Domājams, ka piesārņojuma avots var atrasties pamestās uzpildes stacijas Varoņu ielā un PKK termoelekrocentrāles teritorijā, tāpat tiek apsekota arī naftas bāzes teritorija. Pilnīgi iespējams, ka varēja sarūsēt vecās dzelzs tilpnes, kur vēl varēja atrasties naftas produktu paliekas. Tā kā zeme ir sasalusi, naftu saturošie produkti neiesūcās zemē, bet nokļuva ūdenī.

„Ar pārliecību var teikt, ka pie mums šī iemesla dēļ nav paredzama nekāda ekoloģiskā katastrofa, jo naftas produktu noplūde ir diezgan nenozīmīga un tāpēc nav bīstama, turklāt turpmāka naftas produktu nokļūšana upē ir apturēta,” uzsvēra Andrejs Rešetņikovs.

Papildinformācija tiks sniegta pēc tam, kad tiks saņemti analīžu rezultāti un būs zināms noplūdes avots.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andrejs Rešetņikovs, nafta, Rēzekne, Rēzeknes ūdens, upe

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats