25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Straujuma prognozē, kad mazināsies elektrības cenas; kritizē Latvenergo
Straujuma prognozē, kad mazināsies elektrības cenas; kritizē Latvenergo
Autors: Apollo.lv / 28. janvāris 2014, 16:47
Premjerministre Laimdota Straujuma (V) atgādina, ka elektroenerģijas tirgus atvēršana nav nekāds pārsteigums, taču vienlaikus kritizē uzņēmumu «Latvenergo», kas nav pietiekami informējis sabiedrību par gaidāmajām izmaiņām.


Straujuma sarunā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» atzina, ka «Latvenergo» gaidāmās izmaiņas ir jāskaidro daudz plašāk. ««Latvenergo» komunikācija nav bijusi pietiekoša. Tas [elektroenerģijas tirgus atvēršana] jau bija zināms,» sacīja viņa.

Turpmākajos mēnešos nekādi pārsteigumi, kas saistāmi ar cenu izmaiņām, nav sagaidāmi, apliecināja premjere. «Es līdz oktobrim neprognozēju nekādus pārsteigumus, kas varētu iedzīvotājus nepatīkami pārsteigt,» teica viņa.

Jautāta, vai nav dīvaini, ka gadījumā, kad vajadzētu pieaugt konkurencei un attiecīgi būtu jāsamazinās elektroenerģijas cenām, notiek pretējs process, Straujuma sacīja, ka cenu samazinājums sagaidāms perspektīvā, raksta Apollo.lv.

«Tas [cenu samazinājums] varētu būt 2016.gadā. Ja mēs neatveram tirgu, tad konkurence nebūs nekad. «Latvenergo» aplēses ir, ka cenu samazinājums būs nākotnē,» atzina premjere.

Viņa arī neslēpa izbrīnu, ka «Latvenergo» reklāmas kampaņai saistībā ar elektrības tirgus atvēršanu tērēs ap 700 000 eiro. «Tas ir ļoti daudz,» teica Straujuma.

«Latvenergo» mārketinga un klientu apkalpošanas direktore Solvita Linde aģentūrai LETA pastāstīja, ka reklāmas kampaņas izdevumi tiek lēsti aptuveni 85 centi, rēķinot uz vienu mājsaimniecību. Ņemot vērā, ka brīvajā tirgū iesaistās aptuveni 850 000 mājsaimniecību, kampaņas izdevumi ir aptuveni 722 500 eiro.

Koncerns kampaņas realizēšanai ir nolīdzis reklāmas aģentūru «Triple Bounce».




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Laimdota Straujuma, Latvenergo, Triple Bounce

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats