28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Valsts prezidents skolēnus aicina turpināt izglītoties mūža garumā
Valsts prezidents skolēnus aicina turpināt izglītoties mūža garumā
Autors: BNA.LV / 27. janvāris 2014, 16:41
Lai iepazītos ar Rīgas Valsts 3.ģimnāzijas mācību procesu, kā arī tiktos ar skolēniem, pirmdien, 27.janvārī, Valsts prezidents Andris Bērziņš apmeklēja Rīgas Valsts 3.ģimnāziju.


Apmeklējuma laikā Valsts prezidents piedalījās ģimnāzijas direktora un skolotāja Andra Priekuļa vadītajā ekonomikas stundā, kuras noslēgumā 10.klases skolēniem izteica savu redzējumu un vēlējumu nākotnes profesijas izvēlē. Valsts prezidents uzsvēra, ka ikvienas profesionālas veiksmes pamatā ir pārdomāta profesijas izvēle, kas sakņojas mērķī nepārstāt attīstīt un pilnveidot sevi, spēt uzturēt sevi un palīdzēt tuvākajiem, ja šāda nepieciešamība rodas.

„Ekonomika nav profesija, tās ir nepieciešamās papildu zināšanas, lai varētu būt veiksmīgs biznesā. Gluži tāpat kā valodu zināšana ir tikai papildu instruments, kas paver pasauli. Es novēlu, lai katrs no jums atrod un apgūst savu pamatprofesiju,” uzsvēra Valsts prezidents, atzinīgi novērtējot ekonomikas mācību saturu un skolēnu sniegumu stundā.

Tāpat A.Bērziņš apskatīja ģimnāzijas mācību telpas - bibliotēku, peldbaseinu, skolotāju istabu, informātikas un interaktīvo materiālu apmācības klasi.

Tiekoties ar Rīgas Valsts 3.ģimnāzijas skolniekiem, Valsts prezidents dalījās domās par to, kas mūsu valstij būtu jāsasniedz līdz tās 100 gadu jubilejai. A.Bērziņš savā uzrunā uzsvēra, ka Latvijas stiprums sakņojas katra indivīda stiprumā un pārliecībā par sevi, apgūstot pasaules līmeņa zinības un ar to starpniecību palīdzot gan sev, gan savai valstij kļūt konkurētspējīgai pasaulē.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Bērziņš, Izglītība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats