20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Pikets par Ušakova atstādināšanu izgāžas
Pikets par Ušakova atstādināšanu izgāžas
Autors: Maruta Ignatoviča / NRA.lv / 14. janvāris 2014, 15:43
Šodien pie Rīgas Domes ēkas notika pikets ar mērķi pieprasīt Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (SC) atstādinašanu.


Piketa organizators, bijušais domes deputāts Jānis Mārtiņš Skuja nepieciešamību pēc šādas rīcības pamato ar „Ušakova ilglaicīgu domes un rīdzinieku naudas līdzekļu nelietderīgu tērēšanu un izsaimniekošanu”.

Tomēr plānotais pasākums, šķiet, ne sasniedza vēlamos apmērus – N. Ušakova atkāpšanos pieprasošie piketa dalībnieki bija vien kādi desmit, toties aptuveni divreiz vairāk bija cilvēki, kas uzstāja, ka Rīgas mēram nav jāpamet viņa amats. Tas savukārt izraisīja plašus strīdus par to, vai šie cilvēki nav uzpirkti, kas arī izraisīja skaļus argumentus sanākušo starpā.

Strīdi par to, kuram ir taisnība, valdīja gandrīz visu piketa laiku un vien pāris minūtes dalībnieku domas bija pievērstas pašam mēram. Arī saukļi, gan atbalsta, gan naida, no klātesošo mutēm izskanēja vien pāris minūtes laika un atlikušo laiku notika skaļas un pat skarbas diskusijas savā starpā.

Tomēr piketa organizators, J.M.Skuja šķita apmierināts ar notiekošo – kaut arī Skujas atbalstītāju skaits bija mazs, viņš norāda, ka tas vienalga ir labs sākums, lai Rīgas domes priekšsēdētājam atgādinātu, ka ne visi rīdzinieki viņu atbalsta. Viņš arī uzsvēra, ka šoreiz pozitīvi noskaņoto cilvēku skaits ir krietni mazāks, kā iepriekš notikušajā N. Ušakova atbalsta piketā, kas, viņaprāt, norādot uz to, kāds ir patiesais Rīgas mēra atbalstītāju skaits, bez uzpirktiem līdzdalībniekiem. Skuja arī norāda, ka šādus piketus nākotnē plāno diezgan bieži atkārtot, tomēr atsakās jebko precizēt.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Jānis Mārtiņš Skuja, Nils Ušakovs, pikets, Rīgas Dome

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats