19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Zināma skaidrība par aizdomās turamo loku Zolitūdes traģēdijas lietā (video)
Zināma skaidrība par aizdomās turamo loku Zolitūdes traģēdijas lietā (video)
Autors: Apollo.lv / 10. janvāris 2014, 13:49
Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanai jābūt vienai no nākamās valdības prioritātēm. To paziņojušas gandrīz visas tās veidošanā iesaistītās puses. Taču skatījums, kā nodrošināt šā procesa nepārtrauktību, gan atšķiras un jau izraisījis diskusijas. Tikmēr izmeklētāji darbu turpina, nostiprinot pierādījumu bāzi. Iezīmējies arī skaidrāks aizdomās turamo loks, vēsta Latvijas Televīzija.

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers stāsta, ka lietas izmeklēšana norit raiti, paveikts liels darba apjoms.Šobrīd esot nepieciešams veikt izņemto materiālu apskati, to sašķirot un tikt skaidrībā.

Pēc ģenerālprokurora teiktā, drīzumā izmeklēšanas ietvaros tiks norīkotas ekspertīzes gan Latvijā, gan ārvalstīs, tomēr šis process jāveic korekti, lai prokuratūras ekspertīžu rezultātus neviens neapstrīdētu.

«Mēs rēķināmies ar to, ka jebkurš ekspertu atzinums tiks apstrīdēts.Arī potenciāli aizdomās turamās personas vai apsūdzētās personas piesaistīs tikpat augstas kvalifikācijas speciālistus un mēģinās visus šos atzinumus apstrīdēt. Tādēļ nedrīkst pieļaut pārlieku steigu, darbam jābūt kvalitatīvam, lai pēc tam šie rezultāti būtu kvalitatīvi,» sacīja Kalnmeiers.

Viņš apstiprināja, ka šobrīd jau ir zināma skaidrība par aizdomās turamo loku Zolitūdes traģēdijas lietā.

Šobrīd izmeklēšanas komanda turpina darbu pie visu versiju izpētes. Tas notiks līdz brīdim, kamēr būs pilna pārliecība, ka kādu no tām var atmest.

Jau ziņots, ka, pērn 21.novembrī iebrūkot lielveikala «Maxima» jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki. Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Bērziņš, Ēriks Kalnmeiers, Maxima Latvija, video, zolitūde

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats