29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Sabiedrība » NA pieprasa atbrīvot no amata Nilu Ušakovu
NA pieprasa atbrīvot no amata Nilu Ušakovu
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 6. janvāris 2014, 14:45
Šodien, Nacionālās apvienības „Visu Latvijai!”-„Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” (NA) Rīgas domes deputātu frakcijas vadītāja Baiba Broka iesniedza pieprasījumu sasaukt domes sēdi, lai izteiktu neuzticību Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam un atbrīvotu viņu no amata. Pieprasījumu par domes sēdes sasaukšanu pēc NA aicinājuma ir parakstījuši arī „Vienotības” deputāti, kā arī bijušais „Saskaņas Centra” frakcijas deputāts Vadims Jerošenko.


Baiba Broka skaidro, ka iemesls šādai prasībai ir pieaugošās bažas par Rīgas domes vadības stilu, kas raksturojams ar varas nesatricināmības apziņu, kas novedusi pie rīdzinieku interešu ignorēšanas un, diemžēl, arī rupjām kļūdām. Nav pieņemams, ka Rīgas domes vadība pieņem populistiskus un nepārdomātus lēmumus, bez skaidras izpratnes par šo lēmumu izpildes iespējamību. Jāpiemin kaut vai plaši reklamētās „ rīdzinieku biļetes”, kas radījušas haosu rīdziniekiem, turklāt pati Rīgas domes vadība bija spiesta atzīt, ka nav spējusi pareizi plānot savus resursus, lai nodrošinātu savu lēmumu izpildi.

„Rīgas domes vadība bizantiskā augstprātībā un pašpārliecinātībā izmanto savu varu veidā, kas kaitē rīdziniekiem. Nav pieļaujams Rīgas domes vadības tiesiskais nihilisms, klaji ignorējot VARAM norādījumus sabiedriskā transporta biļešu cenu jautājumos, nespēja uzņemties atbildību Zolitūdes traģēdijas lietā, neatzīstot savā pārraudzībā esošās pašvaldības iestādes – būvvaldes – darbībā pieļautās kļūdas, kā arī nevēlēšanās mēģināt rast risinājumus, kas vairotu rīdzinieku spēju justies droši savā pilsētā. Lai novērstu Rīgai un rīdziniekiem vēl lielākas problēmas nākotnē, uzskatām, ka šī Domes vadība nedrīkst turpināt savu bezatbildīgo darbību. ” atzīst NA frakcijas vadītāja.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Baiba Broka, Nils Ušakovs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats