28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Trūcīgo Rīgā mazāk, turpina palīdzēt
Trūcīgo Rīgā mazāk, turpina palīdzēt
Autors: Antra Gabre / NRA.lv / 3. janvāris 2014, 9:47
Rīgā, sākot ar 2013. gada aprīli, trūcīgo skaitam ir tendence samazināties vidēji par 2,7 procentiem mēnesī.


Salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu pērn galvaspilsētā trūcīgo personu skaits samazinājies par 29 procentiem, bet sociālo pabalstu saņēmēju skaits 2013. gadā samazinājās par 17 procentiem. Tomēr ik dienu katrā no sešām ēdināšanas vietām tika izsniegts ap 600 porciju silta ēdiena. Rīgas dome arī šogad sociāli mazaizsargātajiem rīdziniekiem plānojusi vismaz reizi dienā nodrošināt siltu ēdienu, šim mērķim izlietojot nedaudz vairāk par 1 282 647 eiro, raksta NRA.lv.

Ēdiena izdales vietās no 2. janvāra par divām stundām tiek saīsināts siltā ēdiena izdales vietu darba laiks darbdienās. Līdz šim tās darbojās no pulksten 10 līdz 18, bet tagad – līdz 16. Brīvdienās ēdināšanas vietas strādās tāpat kā līdz šim – no pulksten 10 līdz 15. Kopš šā gada ēdināšanas vieta Sarkandaugavā, kas līdz šim darbojusies Ceļinieku ielā 4a, pārcelta uz Tvaika ielu 54/3, netālu no 5. tramvaja pieturas Tvaika iela vai Gaujienas iela. Pārējās piecas ēdināšanas vietas turpinās darboties turpat, kur līdz šim – Pārdaugavā, Slokas ielā 33, Maskavas priekšpilsētā, Daugavpils ielā 41, Bolderājā, Stūrmaņu ielā 25 (ieeja caur pagalmu), Juglā, Brīvības gatvē 399, kā arī Ziepniekkalnā, Zaļenieku ielā 40.

Labklājības departamentā atgādina, ka silto ēdienu maznodrošinātais vai trūcīgais rīdzinieks var saņemt, reģistrējoties ar personalizēto e-talonu. Ēdināšanas pakalpojums ir pieejams arī tiem rīdziniekiem, kuru ienākumu līmenis atbilst maznodrošinātas ģimenes budžetam, taču oficiāli nepieciešamo statusu viņiem nav iespējams piešķirt, ja uz personas vārda ir fiktīvi reģistrēts un nav likvidēts uzņēmums vai reģistrēti vairāki faktiski neesoši transporta līdzekļi, kuri nav noņemti no uzskaites. Ik mēnesi Sociālais dienests ir spiests atteikt sociālo palīdzību aptuveni 400 šādām personām vai ģimenēm. Pateicoties izmaiņām noteikumos, arī šie rīdzinieki var reizi dienā saņemt siltu pārtiku.

Rīgas Sociālajā dienestā jau var pieteikties arī vienreizējam pabalstam 45 eiro apmērā, ko ik gadu izmaksā pārtikas iegādei. Lai saņemtu šo materiālo pabalstu, līdz 30. aprīlim iedzīvotājiem ar iesniegumu jāvēršas Rīgas Sociālajā dienestā. Pabalsts tiek piešķirts rīdziniekiem, kuri deklarējuši pamata dzīvesvietu Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā ne mazāk kā 12 mēnešus pirms pabalsta pieprasīšanas.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Rīga, trūcīgie

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats