20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Premjera amata kandidāts Vaivars zemajā startā
Premjera amata kandidāts Vaivars zemajā startā
Autors: Ilze Zālīte / NRA.lv / 19. decembris 2013, 10:39
Publiski izskanējis, ka partija Vienotība jau šodien varētu steigties sasaukt valdes sēdi, lai spriestu par diplomāta Pētera Vaivara oficiālu virzīšanu Ministru prezidenta amatam.


Tikmēr NRA.lv aptaujātie partijas valdes locekļi norāda, ka steiga nav pieļaujama un tik svarīgs jautājums netiks izlemts bez Valda Dombrovska klātbūtnes. Tādējādi maz ticams, ka šodien premjera nominēšanas epopejā gaidāmi strauji pavērsieni.

Vakar ar Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieku un potenciālo premjera amata kandidātu P. Vaivaru tikās partijas Vienotība Saeimas frakcijas vadība, sniedzot šim nominantam prognozējami pozitīvu novērtējumu. Drīz pēc tikšanās izskanēja norādes, ka jau šodien ar P. Vaivaru varētu tikties arī partijas valde, kas nozīmētu nonākšanu pussoļa attālumā no oficiālas nominācijas. Tomēr valdes locekļi Jānis Reirs un Ina Druviete sarunā ar Neatkarīgo apgalvoja pretējo. Proti, J. Reirs neslēpa pat pārsteigumu par to, ka tiek runāts par šīsdienas iespējamo tikšanos ar diplomātu. Savukārt I. Druviete kategoriski noliedza valdes sēdes varbūtību. «Esam vienojušies šo jautājumu nesasteigt. Tas nav izšķirīgi – vai nominācija izskanētu pirms vai tomēr pēc Ziemassvētkiem. Pētera Vaivara kandidatūra vēl būtu ļoti rūpīgi jāizvērtē, un to nevajadzētu darīt bez Valda Dombrovska klātbūtnes, kurš šobrīd atrodas Briselē. Politikā ne par ko nevar būt pilnīgi pārliecināts, taču, cik man zināms, partijas valdes sēde šodien nav plānota. Iespējams, tā notiks 27. vai 28. decembrī,» klāstīja politiķe.

Tikmēr pats P. Vaivars ir apliecinājis, ka būtu gatavs uzņemties premjera pienākumus, ja viņam būs Saeimas vairākuma atbalsts. Pēc tikšanās ar Vienotības frakcijas vadību diplomāts atklāja, ka viņu šim amatam uzrunāja demisionējošais premjers. Taujāts par prioritārajiem uzdevumiem, ja viņš kļūtu par premjeru, P. Vaivars skaidroja, ka tā būs koalīcijas valdība un partijām būs jāvienojas par valdības deklarāciju, kur norādīti galvenie uzdevumi un arī sadalītas atbildības jomas. Tāpat P. Vaivars piekrīt, ka nākamā koalīcija būtu jāveido pašreizējiem koalīcijas partneriem, piesaistot Zaļo un zemnieku savienību.

Tikmēr pats V. Dombrovskis uzsver – ir aplami izdarīt secinājumus par jebkuru kandidātu, kurš parādās diskusijās, automātiski viņu kronējot par premjeru. Savukārt aizkulisēs izskan aizdomas, ka nacionāli orientētajam Vienotības spārnam varētu būt aizspriedumi pret P. Vaivara biogrāfiju. Proti, kādreizējais Latvijas vēstnieks Japānā savu sabiedrisko karjeru veidojis komjaunatnes organizācijā, savukārt politiskās gaitas P. Vaivars uzsāka Saskaņa Latvijai – atdzimšana tautsaimniecībai sarakstā, kur figurējuši arī tādi politiķi kā Jānis Jurkāns, Jānis Urbanovičs un Andris Ameriks.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Pēteris Vaivars, premjers, Vienotība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats