28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Vienotība formulēs attieksmi pret atteikumu Pabrikam
Vienotība formulēs attieksmi pret atteikumu Pabrikam
Autors: Zane Auziņa / NRA.lv / 14. decembris 2013, 12:03
Šodien, pēc nelielas pauzes notiks partijas "Vienotība" domes sēde, analizējot Valsts prezidenta Andra Bērziņa lēmumu nenominēt premjera amatam aizsardzības ministru Arti Pabriku.


"Vienotības" līdere Solvita Āboltiņanorāda, ka partijas pārstāvji analizēs argumentus šādam lēmumam, jo "Vienotība" valdības vadītāja amatam bija izvirzījusi cienījamu kandidātu ar augstu reitingu, sabiedrības atbalstu un labu reputāciju NATO partneru vidū.

Situācija jāanalizē un jāsaprot, kādi varētu būt tālākie soļi, uzsvēra Āboltiņa. Viņa arī apgalvoja, ka premjera amatam netika meklēti citi kandidāti. Taujāta, vai pieļauj, ka "Vienotība" varētu virzīt kādu citu premjera amata kandidātu, Āboltiņa atbildēja, ka patlaban politiskais spēks "paņems pauzi", un būtiskākais aspekts šajā jautājumā būs stabila valdība.

Būtiski, lai jaunā valdība turpinātu iesāktus darbus, kā arī nepieciešams runāt par attīstību, cilvēku atgriešanos, mieru un līdzsvaru sabiedrībā, klāstīja politiķe.

"Prezidents savu ir pateicis, tomēr ļoti svarīgi, ka dzīvojam parlamentārā valstī, un jebkuram premjera kandidātam nozīmīgs ir arī deputātu vairākuma atbalsts," piebilda Āboltiņa. Tāpēc arī tiek piedāvāta plašāka koalīcija, lai nebūtu tādu "kašķu", kādi bija līdz šim, un varētu runāt par stabilu valdību, kur nav ultimātu un tamlīdzīgu lietu, skaidroja "Vienotības" līdere.

Arī demisionējušais premjers Valdis Dombrovskis (V) sacīja, ka šī situācija ir jāizvērtē, kas tikšot darīts partijas domes un valdes sēdēs. Arī viņš piebilda, ka "Vienotība" virzīja spēcīgu kandidātu premjera amatam.

Taujāts, vai Pabriks varēs turpināt pildīt aizsardzības ministra pienākumus arī jaunajā valdībā, ņemot vērā pašreizējo prezidenta kritiku, Dombrovskis bija pārliecināts, ka Pabrika "profesionālā kvalifikācija pilnībā ļauj šo darbu turpināt", tomēr jaunā Ministru kabineta sastāvu noteiks jauns valdības vadītājs un partiju vienošanās.

Tikmēr Zaļo un zemnieku savienības pārstāvji vairākkārt minēja deputātu Jāni Reiru (V) kā iespējamo kandidātu premjera amatam. Komentējot šos izteikumus, Āboltiņa pauda, ka viņa vienmēr ir aicinājusi katru partiju vispirms skatīties uz sevi, turklāt "Vienotība" apzinās to atbildību, kas uz to gulstas, un spēs rast risinājumu arī šai situācijai.

Kā ziņots, prezidents, noslēdzot otro sarunu kārtu ar Saeimā pārstāvētajām partijām par jaunas valdības veidošanu, nolēmis nevienu no nosauktajām personām neaicināt veidot Ministru kabinetu.

Šajā sarunu kārtā vienīgais oficiāli izvirzītais premjera amata kandidāts bija Pabriks, bet pārējās partijas runāja par zināmiem favorītiem, taču oficiāli tos augstajam amatam nevirzīja.

Prezidents par šādu rīcību izšķīries, jo neesot guvis pārliecību par partiju līdz šim izvirzīto kandidātu atbilstību nākamā valdības vadītāja statusam.

Ja līdz šī gada beigām partijas neizvirzīs savu Ministru prezidenta amata kandidātu, prezidents savu kandidātu atklās ne ātrāk kā nākamā gada 7.janvārī.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Artis pabriks, Vienotība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats