19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Prezidents paziņo par turpmāko rīcību jaunas valdības veidošanas procesā
Prezidents paziņo par turpmāko rīcību jaunas valdības veidošanas procesā
Autors: Apollo.lv / 4. decembris 2013, 17:07
Šodien, 4.decembrī, noslēdzot pirmo sarunu kārtu ar Saeimā pārstāvētajām politiskajām partijām par jaunas valdības veidošanu, Valsts prezidents Andris Bērziņš ir pieņēmis lēmumu, nevirzot nevienu no pirmajās sarunās minētajiem premjera amata kandidātiem, turpināt politiskās konsultācijas arī nākamajā kārtā, kas plānota jaunnedēļ.


Kā informē Valsts prezidenta kancelejas Preses dienestā, apkopojot sarunās minētos valdības veidošanas pamatnosacījumus un pamatprincipus, Valsts prezidents atbalsta profesionālu un pieredzējušu ministru veidotu kabinetu, kurš vienlaikus saņemtu pārliecinošu Saeimas vairākuma atbalstu un varētu nekavējoši sākt risināt valstij aktuālos jautājumus, raksta Apollo.lv.

Valsts prezidents stingri iestājas par to, lai Ministru kabineta veidošana atbilstu Satversmes 55.pantā paustajam, ka «Ministru kabinets sastāv no ministru prezidenta un viņa aicinātajiem ministriem».

Pieņemot galīgo lēmumu par valdības vadītāja kandidatūras atbilstību izvirzītajam amatam, Valsts prezidents vienlīdz rūpīgi vērtēs gan iespējamā valdības vadītāja, gan viņa aicināto ministru kandidatūras. Ja veidojamās valdības sastāvs neatbildīs Valsts prezidenta izvirzītajiem kritērijiem, Valsts prezidents patur tiesības atsaukt Ministru prezidenta kandidātu vēl pirms balsojuma Saeimā, norāda Bērziņā pārstāvji.

Valsts prezidents pirmajā sarunu kārtā ir aicinājis partijas aktivizēt savstarpējās konsultācijas ar mērķi jau nākamās nedēļas sarunās nonākt pie jaunas valdības vadītāja kandidatūras un iespējami īsākā laikā izveidot darboties spējīgu Ministru kabinetu, norāda prezidenta Preses dienestā.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Bērziņš, valdība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats