29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Ušakovs paliek amatā – nosoda premjera bēgšanu
Ušakovs paliek amatā – nosoda premjera bēgšanu
Autors: Jānis Lasmanis / NRA.LV / 28. novembris 2013, 11:48
Starptautiski pozitīvi vērtēto premjerministra Valda Dombrovska lēmumu par demisiju Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs dēvē par cinisku mēģinājumu pelnīt popularitātes punktus un izvairīšanos no problēmu risināšanas.

«Ministru prezidents, manuprāt, izmanto situāciju, lai iegūtu popularitātes punktus un atkāptos no valdības vadītāja pienākumiem, saskaroties ar problēmām, kuras viņš nespēj un nevēlas risināt – sākot ar stabilu valdības darbu un beidzot ar Liepājas metalurga problēmām, inflāciju, kas saistīta ar eiro ieviešanu, tiesvedībām ar airBaltic un daudzām citām problēmām, ar kurām viņš acīmredzami netiek vaļā,» īsi pirms trešdienas vakarā sasauktās preses konferences sociālajā interneta vietnē Twitter rakstīja mērs.



Gandrīz identisku tekstu viņš nodeklamēja arī preses konferencē, piebilstot, ka premjers, iespējams, nav izturējis Valsts prezidenta Andra Bērziņa spiedienu, raksta NRA.lv.

«No viņa puses šis ir cinisks mēģinājums nošaut divus zaķus ar vienu šāvienu, nopelnīt pirms nākošajām vēlēšanām papildu popularitātes punktus un valsts grūti risināmos jautājumus uzvelt kādam citam,» uzskata Saskaņas centra līderis N. Ušakovs.

Galvaspilsētas saimnieciskās dzīves vadītājs ir pārliecināts, ka tieši Zolitūdes traģēdija uzlikusi viņam papildu pienākumus un, atkāpjoties, kā to aicina darīt daļa sabiedrības, viņš pieviltu savus vēlētājus.

«Kopš ceturtdienas man ir bijuši sekojoši uzdevumi: nodrošināt atbalstu glābšanas operācijai, sniegt palīdzību upuru ģimenēm un cietušajiem, vispusīgi palīdzēt izmeklēšanai, lai vainīgie tiktu atrasti un sodīti, un panākt sistēmiskas izmaiņas būvniecības nozarē,» savus pienākumus un iemeslu amata nepamešanai skaidro N. Ušakovs.

Pēc īsā paziņojuma N. Ušakovs klātesošajiem žurnālistiem nedeva iespēju uzdot nevienu jautājumu, tādējādi liekot saprast, ka īsā uzstāšanās paredzēta tikai tādēļ, lai atbildētu sabiedrībai, kāpēc amata pamešanu viņš neuzskata par piemērotu risinājumu traģēdijas atklātajām problēmām.

Iepriekš N. Ušakovs ir paudis, ka uzņemsies atbildību, ja traģēdijas izmeklēšanā atklāsies, ka tajā vainojamas arī domes pakļautībā esošās iestādes.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Nils Ušakovs, Valdis Dombrovskis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats