28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Pūce atkāpjas no amata
Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Pūce atkāpjas no amata
Autors: IR.lv / 27. novembris 2013, 13:45
Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretārs Juris Pūce trešdien paziņojis, ka atkāpjas no amata.


Par Pūces atkāpšanos no amata valdībā spriedīs nākamnedēļ. Reformu partijas (RP) virzītais ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts atzina, ka jauns EM valsts sekretārs, visticamāk, tiks meklēts valsts pārvaldē.

Pūce par šādu soli izšķīries pēc tam, kad daži politiķi saskatījuši interešu konfliktu faktā, ka viņa sieva vada biedrību "Ascendum", kas dažādiem kultūras, mākslas izglītības projektiem saņēmusi ziedojumus no būvniekiem. Ekonomikas ministrijas pārrauga būvniecības nozari, ziņo LETA.

Pūce par EM valsts sekretāru kļuva 2010.gadā 8.februārī - laikā, kad ekonomikas ministrs bija Artis Kampars (Vienotība). Tolaik pret Pūces apstiprināšanu EM valsts sekretāra amatā iebilda Tautas partija (TP). Neoficiāli TP iebildumi tika saistīti ar Pūces un toreizējā "Jaunā laika" (JL) partijas biedra Edgara Jaunupa draudzību. Pūce un Jaunups bija klasesbiedri Rīgas Āgenskalna ģimnāzijā, vēlāk mācījās vienā kursā Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē un darbojās augstskolas pašpārvaldē, taču 2002.gadā izdarīja atšķirīgu politisko izvēli - Jaunups piedalījās JL dibināšanā, bet Pūce kļuva par Sociāldemokrātu savienības (SDS) biedru.

Pēc tam kad ekonomikas ministra amatu pameta Kampars, atklājās Pūces domstarpības ar Reformu partijas (RP) izvirzīto ekonomikas ministru Danielu Pavļutu, kurš amatā stājās 2011.gada 25.oktobrī. Neoficiāli Pavļuta nepatika pret Pūci tiek skaidrota ar atšķirīgo skatījumu jautājumos, kas skar enerģētikas tirgus regulējumu.

Šā gada sākumā Pūce izpelnījās Pavļuta kritiku par ministra prombūtnē pieņemtajiem a/s "Latvenergo" akcionāru sapulces lēmumiem par kopējo atalgojuma līmeni "Latvenergo" vadībai.

Tāpat Pūce izpelnījās kritiku, organizējot iepirkumu neatkarīgam auditam par elektroenerģijas obligātā iepirkuma tiesību piešķiršanas lēmumiem. Pūcem tika pārmesta rīcība pretēji labas pārvaldības principiem. Tomēr disciplinārlieta pret Pūci tika pārtraukta, izsakot aizrādījumu.

Savukārt šogad martā Pavļuts vēlējās Pūci pārcelt Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretāra vietnieka Eiropas Savienības (ES) un nozaru jautājumos amatā. Taču viņš šo piedāvājumu noraidīja. "Priekšlikumam nepiekritu, jo neesmu nācis uz valsts pārvaldi, lai strādātu jebkurā amatā. Neskatos uz jebkuru amatu kā iespēju, bet vēlos darīt to darbu, kas mani interesē," uzsvēra Pūce.

Pirms tam Pūce strādāja Latvijas Universitātē (LU) par pasniedzēju, kā arī vadīja LU Stratēģijas nodaļu un pildīja valdes locekļa pienākumus nodibinājumā "LU Fonds" un Rīgas Juridiskajā augstskolā.

2003.gadā Pūce absolvējis LU Juridiskās fakultātes Tiesību zinātņu maģistra programmu, iegūstot sociālo zinātņu maģistra grādu tiesību zinātnēs. Savukārt 2005.gadā Pūce ar izcilību ir absolvējis LU Ekonomikas un vadības fakultātes Vadības zinību maģistra programmu, iegūstot sociālo zinātņu maģistra grādu vadībzinātnē.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Daniels Pavļuts, Ekonomikas ministrija, Juris Pūce

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats