25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Nacionāļi vētīs patriektā ministra Bordāna reformas
Nacionāļi vētīs patriektā ministra Bordāna reformas
Autors: Jānis Lasmanis / NRA.LV / 20. novembris 2013, 11:31
Absurdajai situācijai koalīcijā turpinoties, darba grupā, kas izvērtēs no Nacionālās apvienības (NA) patriektā tieslietu ministra Jāņa Bordāna priekšlikumus reformām tieslietu sistēmā, iekļauts arī NA pārstāvis Jānis Iesalnieks, kuram pārējo koalīcijā esošo partiju vienošanās šobrīd nav saistošas.


Viņš pats sola, ka darba grupas lēmumus partijas viedoklis neietekmēšot, raksta NRA.lv.

Politiskie partneri vienojušies, ka status quo netiek mainīts, līdz nav gūta skaidrība par J. Bordāna iecerētajām reformām, bet tās, pirms sākt realizēt, izvērtēs darba grupa. Tajā līdz ar J. Iesalnieku iekļauta Karīna Korna (Vienotība), Reformu partiju pārstāvošais Jānis Ozoliņš un pie frakcijām nepiederošais parlamentārietis Klāvs Olšteins. Epizodiski darbā iesaistīšoties arī tieslietu ministrs, kuram četrinieks būs jāiepazīstina ar savām iecerēm.

J. Iesalnieks skaidro, ka NA ir ieinteresēta, lai šis process notiktu pēc iespējas ātrāk un koalīcijas līgums varētu tikt reanimēts – J. Bordāns atlaists un valdībā apstiprināts NA izvirzīts tieslietu ministrs.

«Mēs būtu ieinteresēti, lai tas notiktu pēc iespējas ātrāk, lai varētu sākt strādāt saskaņā ar koalīcijas līgumu, kurš šobrīd praktiski nedarbojas,» saka J. Iesalnieks un atgādina, ka pašlaik atbildību par J. Bordānu, Tieslietu ministriju un tajā iecerētajām reformām uzņēmies premjers.

NA pārstāvis darba grupā arī sola, ka darba grupas lēmumu taisīšanā partijas viedoklis nebūs dominējošais. «Sākotnēji tas būs tikai darba grupas līmenī, jo tie ir juridiski specifiski jautājumi, nebūtu profesionāli iesaistīt partiju vai tās valdi,» teic J. Iesalnieks. Viņš arī atgādina, ka konceptuāli NA neesot iebildumu ne pret vienu J. Bordāna pieminēto reformu, taču pagaidām trūkstot reālu ierosinājumu – «šobrīd no ministra izskanējuši tikai vārdi, bet reālus dokumentus neviens nav redzējis».


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Jānis Bordāns, Nacionālā apvienība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats