19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » NA ģenerālsekretārs paziņo, ka pārtrauc darbu kā maksātnespējas administrators
NA ģenerālsekretārs paziņo, ka pārtrauc darbu kā maksātnespējas administrators
Autors: Apollo.lv / 4. novembris 2013, 13:48
Nacionālās apvienības (NA) ģenerālsekretārs Aigars Lūsis pirmdien paziņojumā medijiem pavēstījis, ka pēc 19 gadus ilgas praktizēšanas pilnībā pārtrauc savu darbību kā maksātnespējas procesa administrators.


«Pēdējo nedēļu laikā publiskajā telpā izskanējuši dažādi nievājoši izteikumi, kas vērsti pret maksātnespējas procesa administratoriem. Analizējot situāciju, kļūst saprotams, ka galvenais iemesls šādiem uzbrukumiem ir tas, ka administratori šobrīd mūsu valstī ir aktīvi iestājušies pret ārvalstu komercbanku patvaļu un nekaunību, par to nemitīgi saņemot, bet izturot sitienus. Uzbrukumi administratoriem saasinājās laikā, kad NA stingri iestājās pret termiņuzturēšanās atļauju tirdzniecību nekustamo īpašumu iegādes darījumos. Gan pret NA, gan administratoriem tika sākta apmelojumu kampaņa, solot tajā ieguldīt līdz pat miljonam latu. Tā kā esmu gan NA biedrs, gan maksātnespējas administrators, tad mana persona izrādījās viena no centrālajām šajā kampaņā,» norāda Lūsis.

«Kaut nedomāju, ka mana aiziešana no maksātnespējas administratoru rindām tūlīt varētu pilnībā pārtraukt uzbrukumus nozares profesionāļiem, tomēr ceru, ka kaut nedaudz, bet tā publiskos nievājumus varētu mazināt, jo uzskatu, ka tieši cilvēka raksturs un uzvedības principi ir pamatlietas, ar kurām veidot labāku pasauli. Tāpēc esmu nolēmis pēc 19 gadus ilgas praktizēšanas pilnībā pārtraukt savu darbību kā maksātnespējas procesa administrators. Izstājos no Latvijas Sertificētu maksātnespējas procesu administratoru asociācijas, šīs asociācijas padomes, nolieku savu sertifikātu un pārtraucu praktizēt šai jomā,» turpina viņš.

Lūsis norāda, ka ir pateicīgs saviem kolēģiem, kas viņu atbalstījuši, laikā, kad medijos izskan nievājoša attieksme pret administratoru profesiju. «Vienlaikus izsaku nožēlu par to, ka šajā nevienlīdzīgajā naudas varas cīņā tik daudzām ģimenēm Latvijā ir nācies dzirdēt aizskarošus un nievājošus vārdus par viņu vai viņu tuvinieku profesiju,» teic Lūsis.

Lūsis gan turpinās strādāt NA, raksta Apollo.lv. «Nekad neesmu slēpis, ka mans mērķis ir daudzskaitlīga, plaukstoša tauta stiprā valstī. Tam esmu veltījis daudz savu pūļu un turpināšu to darīt. Uzskatu, ka NA ir partija, kurai ir skaidra vērtību sistēma un kura nebaidās tās konsekventi aizstāvēt».


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aigars Lūsis, maksātnespējas administrators, Nacionālā apvienība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats