19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Koalīcija - pussoli tuvāk pajukšanai
Koalīcija - pussoli tuvāk pajukšanai
Autors: NRA.lv / 3. oktobris 2013, 14:53
Politisko intrigu rezultātā valdošā koalīcija šodien ir nonākusi pussoli tuvāk pajukšanai. Šīsdienas norises parlamentā izvērtās par vienu pēdējā laika spilgtākajām politiskā teātra izrādēm, kas virspusēji rada iespaidu par drīzu valdības pajukšanu, savukārt iekšēji vēl tiek pieļauti arī vairāki citi scenāriji.

Nacionālās apvienības deputāti šorīt nepiedalījās svarīgajā balsojumā par valsts budžeta likumprojekta nodošanu komisijām. Tikmēr valdības sagatavoto likumprojektu atbalstīja opozīcijā esošā Zaļo un zemnieku savienība, liekot uzvirmot sarunām par koalīcijas paplašināšanu.

Portāla nra.lv aptaujātie politiķi neslēpj, ka šodien koalīcija ir nonākusi pussoli tuvāk pajukšanai, taču šī nebūt nav pirmā reize, kad Vienotība kategoriski sastrīdas ar Nacionālo apvienību.

Premjers nacionālās apvienības rīcību ir nodēvējis par koalīcijas līguma pārkāpumu, tādēļ nākamnedēļ tiek paredzēts sākt politiskās konsultācijas ar dažādiem politiskajiem spēkiem saistībā ar šo situāciju.

Tikmēr ZZS līderis Augusts Brigmanis ir atturīgs par savienības iespējām nonākt koalīcijā. Viņš apgalvoja, ka Vienotība šodien neesot uzrunājusi zaļzemniekus, kuri budžeta virzību atbalstījuši pragmatisku apsvērumu dēļ. „Mēs nespēlējam paslēpes, bet gan godīgi atzīstam — šajā posmā budžetu akceptējam, lai uzsāktu profesionālas un izvērstas debates parlamentā. Taču koalīcija nevarēs rēķināties ar mūsu balsīm, ja neatbalstīs prasību par lielākiem pašvaldību budžetiem, iemaksām ceļu fondā un citiem pašpārvaldēm svarīgiem aspektiem,” atzīst A. Brigmanis.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Augusts Brigmanis, koalīcija, Saeima

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats