25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Slimnīcai nav ziedota visa Sprūdža draudzenes naudas balva
Slimnīcai nav ziedota visa Sprūdža draudzenes naudas balva
Autors: Jānis Tamužs / NRA.lv / 5. septembris 2013, 10:03
Lai gan vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs solīja, ka biroja vadītājai un draudzenei Kristīnai Pelšai izmaksātā naudas balva – 1400 latu – tiks ziedota Bērnu slimnīcas remontam, pati slimnīca ziedojumā ir saņēmusi krietni mazāku summu.


Sazinoties ar Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas sabiedrisko attiecību dienesta vadītāju Romēnu Namnieci, Neatkarīgā uzzināja, ka no Kristīnas Pelšas 26. augustā Hematoonkoloģijas nodaļas remontam ir saņemts ziedojums 953 latu apmērā.

Savukārt ministra preses sekretāre Maija Pētermane radušos situāciju izskaidroja šādi: «1400 lati bija bruto naudas balva jeb «uz papīra», reāli izmaksātā summa bija 953 lati, kas arī pilnā apmērā pārskaitīti Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas fondam.» Jāatgādina, ka iepriekš M. Pētermane par ministra biroja vadītājas šā gada aprīlī saņemto atalgojumu bija ziņojusi: darba alga – 1266,67 lati, atvaļinājuma nauda – 276,31 lats, naudas balva – 1400 latu. Visas summas tiešām tika uzrādītas «bruto», bet «uz rokas» K. Pelša aprīlī saņēmusi 2001,43 latus, t.i., lielāku atalgojumu nekā, piemēram, Ministru prezidents.

Cita starpā Neatkarīgā aprēķināja – ja no naudas balvas bruto apjoma atskaita visus nodokļus, tad sanāk, ka «uz rokas» K. Pelša ir saņēmusi 957,76 latus. Jāatgādina, ka E. Sprūdžs ir pazīstams arī kā nodokļu optimizētājs, kurš savulaik no sava uzņēmuma saņēma ļoti lielus bezprocentu kredītus, nevis darba algu, kas ļāva ietaupīt gan iedzīvotāju ienākuma nodokli, gan obligātās sociālās iemaksas.

Ļoti ticami, ka naudas balvas piešķiršana savai draudzenei K. Pelšai, ko tagad sācis pētīt KNAB, ir kļuvusi par ieganstu viņa demisijas pieteikumam. Šo situāciju pēc Reformu partijas vadības lūguma solījās pētīt arī partijas Ētikas komisija. Tas E. Sprūdžam nepārprotami bija nopietns mājiens, ka Ētikas komisija varētu arī nosodīt E. Sprūdža rīcību.

Saprotot šādu iespēju, 26. augustā ministra birojā tika «pieņemts lēmums naudas līdzekļus, kas prēmijā izmaksāti biroja vadītājai Kristīnai Pelšai, ziedot Bērnu slimnīcas remontam». No E. Sprūdža paziņojuma nekļuva skaidrs, kā birojā var izlemt par konkrētam darbiniekam piešķirtās naudas balvas likteni.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Bērnu slimnīca, Edmunds Sprūdžs, Kristīna Pelše, naudas prēmija, vides aizsardzības un reģionālās attīstības minist

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats