20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Vilks atklāj, kā rīkosies pret negodprātīgiem uzņēmējiem eiro ieviešanas laikā
Vilks atklāj, kā rīkosies pret negodprātīgiem uzņēmējiem eiro ieviešanas laikā
Autors: Apollo.lv / 3. septembris 2013, 10:37
Finanšu ministrs Andris Vilks (V), runājot par sabiedrības bažām saistībā ar cenu pieaugumu eiro ieviešanas aizsegā, norādīja, ka vislabākais ir katram atrast savu pilsonisko nostāju šajā jautājumā.


Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» Vilks sacīja, ka šajā gadījumā vislabāk sekot līdzi, kā cenas attīstās un tiešām sodīt, ja ir negodīgi cenu apaļotāji.

Vilks sacīja, ka pats personīgi neiepērkas bieži, taču ir preces, ko viņš pērk un zina to cenu, tāpēc, novērojot cenu kāpumu, viņš šo preci ignorēs. «Vajag ignorēt. Manuprāt, uzņēmējus arī interesē viņu reputācija,» sacīja Vilks.


Viņš paredz, ka pēc 1.janvāra iedzīvotājus negaida negatīvs pārsteigums un norāda, ka svarīgi skatīties, kas notiek šobrīd, līdz eiro ieviešanas brīdim.

«Ja ir kāds [cenas] pieaugums,  tad jāmāk paskaidrot,» uzskata ministrs.

Viņaprāt, vislabākais ir atrast savu pilsonisko nostāju šajā jautājumā.

Vaicāts, vai viņš atbalsta negodprātīgo uzņēmēju kaunināšanu, Vilks atbildēja apstiprinoši, uzsverot, ka viņš runās un pats to darīs, jo šajā gadījumā cilvēkiem ir jābūt principiāliem. «Nevajag mums inflācijas burbuli veicināt,» sacīja Vilks.

Kā raidījumam otrdienas rītā atzina Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) direktore Baiba Vītoliņa, centrs oktobrī plāno sākt intensīvas pārbaudes saistībā ar cenu atspoguļošanu pirms eiro ieviešanas.

Vītoliņa sacīja, ka plānots veikt aptuveni 30 000 pārbaužu un resursu šobrīd pietiek, jo eiro pārbaudēm atvēlētais resurss ir ievērojami lielāks, salīdzinot ar citām PTAC kompetencē esošām uzraudzības sfērām.

PTAC vadītāja norādīja, ka, iespējams, izdosies veikt vēl vairāk pārbaužu, jo, kā liecina pirmie mēģinājumi, tās ir īsas un nav sarežģītas.

Vaicāta, kāds sods draud uzņēmējam, nepareizi atspoguļojot eiro, Vītoliņa sacīja, ka sākumā PTAC veiks skaidrojošo darbu un skatīsies, vai komersants ir gatavs sadarboties un novērst nepilnības, taču, atkārtoti konstatējot neprecīzu cenu, komersantam var nākties šķirties pat no 500 latiem.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Vilks, eiro, eiro ieviešana, finanšu ministrs, negodprātīgi eiro ieviesēji

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats