19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Sabiedrības noskaņojuma uzlabošanās tendence atkal apsīkusi
Sabiedrības noskaņojuma uzlabošanās tendence atkal apsīkusi
Autors: Apollo.lv / 27. augusts 2013, 11:34
Pēdējo mēnešu laikā novērotā kopējā sabiedrības noskaņojuma uzlabošanās tendence ir atkal apsīkusi. Iedzīvotāji kritiskāk vērtējuši lielāko daļu ar valsts un ekonomikas attīstību saistīto indikatoru, liecina jaunākā «DNB Latvijas barometra» pētījuma rezultāti.



Pētījuma rezultāti liecina, ka viskritiskāk vērtētas Latvijas ekonomiskā stāvokļa izmaiņas un kopējās situācijas attīstība valstī, abiem indeksiem samazinoties par sešiem punktiem. Interesanti, ka pagājušajā mēnesī tieši šie indeksi piedzīvoja straujāko kāpumu un noskaņojuma uzlabošanos.

Tikmēr neliels optimisma pieaugums vērojams ģimenes materiālā stāvokļa vērtējumā – par 2% palielinājies aptaujāto skaits, kuri savas ģimenes finansiālo situāciju vērtē kā labu. Arī iespējas atrast labu darbu Latvijā šoreiz vērtētas nedaudz augstāk, tiesa gan, kopumā vien 4% aptaujāto uzskata tās par labām.

Savukārt «DNB Latvijas barometra» otrajā daļā, tuvojoties jaunajam mācību gadam, iedzīvotāji lūgti izteikt viedokli ar izglītības sistēmu saistītos jautājumos, tostarp izvērtējot izglītības kvalitātes izmaiņas un pašreizējā izglītības un zinātnes ministra prioritātes.

Plašāki pētījuma rezultāti un ekspertu secinājumi tiks publiskoti ceturtdien, 29.augustā.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: aptauja, iedzīvotāju aptauja, sabiedrības noskaņojums

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats