17. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Rūdolfs, Viviāna
Sākuma lapa » Sabiedrība » Sprūdžs labo situāciju ar biroja vadītājai un draudzenei izmaksāto prēmiju
Sprūdžs labo situāciju ar biroja vadītājai un draudzenei izmaksāto prēmiju
Autors: Apollo.lv / 26. augusts 2013, 11:47
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas ministra birojā pieņemts lēmums naudas līdzekļus, kas prēmijā izmaksāti biroja vadītājai Kristīnai Pelšai, ziedot Bērnu slimnīcas remontam.


Ar savas preses sekretāres Maijas Pētermanes starpniecību vides aizsardzības un reģionālo lietu ministrs Edmunds Sprūdžs (RP) norādījis: «Brīdī, kad parakstīju rīkojumu par prēmiju piešķiršanu ministrijas darbiniekiem, vadījos tikai pēc pierādāmiem profesionāliem kritērijiem un labas pārvaldības principiem. Tobrīd nebūt neapzinājos, ka prēmijas piešķiršana ministra biroja vadītājai Kristīnai Pelšai, kas bija tikai viena no daudziem apbalvotajiem darbiniekiem, varētu tikt uzlūkota kā ētikas normu pārkāpums.»

Ministrs pauž pārliecību, ka nav pārkāpis likumu par interešu konfliktu un norāda, ka sadarbosies ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB), lai to apliecinātu.

Vienlaikus Sprūdžs atzīst, ka saprot - notikusais izraisījis negatīvas emocijas un nosodījumu daudzu acīs, tāpēc ministra birojā nolemts šos līdzekļus veltīt tiem, kam atbalsts visvairāk nepieciešams, proti, līdzekļi šodien ziedoti Bērnu slimnīcas Hematoonkoloģijas nodaļas remontam.

Sprūdžs piebilst: «Šī notikuma sakarā vēlos atvainoties ikvienam, kam tas raisījis negatīvas emocijas, un galvenokārt manai biroja vadītājai Kristīnai Pelšai, kam manas straujās dabas dēļ bija jāpiedzīvo negatīva publicitāte. Pievienojos uzskatam, ka atalgojuma jautājums valsts pārvaldē strādājošajiem tuvākajā laikā ir jārisina. Darbiniekiem un ierēdņiem jāsaņem taisnīga atlīdzība pēc padarītā, un tad ir cerība, ka šādi notikumi neatkārtosies.»



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Edmunds Sprūdžs, Kristīna Pelše, vides aizsardzības un reģionālās attīstības minist, Vides aizsardzības un reģionālās attīstibas minist

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats