28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Prasa sākt kriminālprocesu pret Kabanovu
Prasa sākt kriminālprocesu pret Kabanovu
Autors: Apollo.lv / 26. jūlijs 2013, 12:39
Nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»– «Tēvzemei un Brīvībai/LNNK» (NA) līdzpriekšsēdētāji Raivis Dzintars un Gaidis Bērziņš nosūtījuši iesniegumu ģenerālprokuroram, kurā lūdz uzsākt kriminālprocesu pret Saeimas deputātu Nikolaju Kabanovu par viņa izteikumiem laikrakstā «Vesti Segodnja».


Laikrakstā Kabanovs savā publikācijā 9.jūlijā ar apakšvirsrakstu «Krievi uz nacionālistiskas manifestācijas fona», Vispārējos latviešu dziesmu svētkus sauc par «nacionālistisku manifestāciju», tās dalībniekus - Nacionālo karavīru apvienības koristus - dēvē par «Waffen SS» 19.grenadieru divīzijas «muzikālo vadu». Latvijas Bankas kori Kabanovs nosaucis par dāsni finansētu «ofisa planktonu».

NA Kabanova publikāciju vērtē kā aizskarošu visai Latvijas tautai. Savukārt rakstā lietotie izteiksmes līdzekļi nepārprotami veicina rasistisku naidu starp divām etniskajām grupām – krievu un latviešu tautības iedzīvotājiem. Līdz ar to Kabanova izteiksmes veids ir uzskatāms par «naida kurināšanu».

«Lai apturētu neiecietības propagandu pret latviešu tautu ir nepieciešama valsts iejaukšanās, nepieļaujot sabiedrībā rasu naidu kurinošas runas izplatību,» norāda Dzintars.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Dziesmu svētki, Nikolajs Kabanovs, Raivis Dzintars

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats