18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Sabiedrība » Eksprezidente par to, kas kaitina un eiro ieviešanu
Eksprezidente par to, kas kaitina un eiro ieviešanu
Autors: Apollo.lv / 5. jūlijs 2013, 10:35
Bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga gribētu redzēt Latviju kā valsti, kurai pasaulei nav jātaisnojas par to, ka mēs vispār tādi esam, ka uzdrošināmies būt valsts. Vienlaikus eksprezidente aicina Latvijas iedzīvotājus «nestaigāt nošļukušiem pleciem».


Vīķe-Freiberga sarunā LNT raidījumā «900 sekundes» piektdienas rītā sacīja, ka viens no lielākajiem Latvijas izaicinājumiem patlaban ir izveidot tādu pārvaldes sistēmu, kas būtu kontaktā ar dzīves realitātēm, bet politiskajām partijām vairāk jārunā ar tautu.

«Mūsu nacionālā slimība ir jaunu partiju radīšana, nevis esošo nostiprināšana. Man personīgi pietrūkst, ka partijas pietiekami strādātu ar tautu. Vienmēr [partijām] būs karognesējs, kas baudīs atbalstu. Partijām jāturpina strādāt, lai papildinātu atbalstu,» sacīja viņa.

Runājot par reemigrāciju, eksprezidente sacīja: lai tautiešiem būtu motivācija atgriezties, Latvijā ir jābūt iespējai strādāt un nopelnīt. «Lai ir ko darīt, dzīvot un audzināt savus bērnus. Jābūt uzņēmējiem, kas rada darbavietas. Mums ir jāgādā, lai valsts no savas puses radītu atbilstošus priekšnoteikumus,» teica viņa.

Vīķe-Freiberga atzina, ka, skatoties premjerministra Valda Dombrovska interviju britu telekanālā BBC, viņu kaitinājusi žurnālista attieksme, kas bijusi pat nicinoša. «Man gribētos redzēt, ka Latvijai nebūs jātaisnojas citu priekšā – ka mēs tādi esam, ka uzdrošināmies būt valsts. Mani tas kaitināja toreiz [kad bija Valsts prezidente], un tas kaitina arī tagad. Tā [ārvalstu žurnālista attieksme] – ar kādām tiesībām jūs varat kaitināt savus kaimiņus [Krieviju]?» teica viņa.

Jautāta par eiro ieviešanu Latvijā un mazo iedzīvotāju atbalstu, eksprezidente sacīja, ka vaina nav valūtā, bet gan eirozonas valstu attieksmē neievērot kritērijus, kas tika noteikti vienotās valūtas ieviešanas laikā. «Šobrīd gan eiro ir veselīgākā situācijā. Mums nākot iekšā [eirozonā], tas laiks nemaz nav tik slikti. Tagad koordinācija valstu starpā ir labāka, nekā tad, kad eiro tika ieviests,» sacīja viņa.

Visbeidzot Dziesmu svētku laikā Vīķe-Freiberga aicina cilvēkus ļauties dziesmas spēkam, ticēt saviem spēkiem. «Mums ir tendence staigāt nošļukušiem pleciem. Vajag ticēt saviem spēkiem, pacelt galvu,» – tā eksprezidente.  



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Dziesmu svētki, eiro, eiro ieviešana, reemigrācija, Vaira Vīķe-Freiberga

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats