19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Olšteins sola cīņu pret bankām
Olšteins sola cīņu pret bankām
Autors: Apollo.lv / 3. jūlijs 2013, 10:16
Parlamenta deputāts Klāvs Olšteins, kas savulaik pameta toreiz vēl Zatlera reformu partiju, sola turpināt cīņu pret banku lobiju. Politiķis arī neizslēdz iespēju, ka drīzumā pievienosies kādam jau esošajam politiskajam spēkam.



Intervijā laikrakstam «Diena» Olšteins norādījis, ka par viņa kā politiķa nākotni var izlemt vien vēlētājs, bet patlaban viņš ir apņēmības pilns strādāt esošajā Saeimā, nosaucot vēl veicamos uzdevumus.

«[..] Pirmkārt, tā ir maksātnespējas jautājuma sakārtošana. Tālāk tā ir cīņa par «atstāto atslēgu principu» jeb iespēju dzēst kredītu, atdodot bankai ieķīlāto īpašumu, kas neapšaubāmi ir cīņa pret banku lobiju. Manā izpratnē komercbanku lobijs mūsu valstī ir ļoti liels. Un arī šajos manis minētajos jautājumos mēs netiekam uz priekšu, tikai pateicoties tam. Tāpēc es to redzu kā lielu izaicinājumu sev, lai šīs Saeimas laikā vēl izdarītu šīs lietas. Arī pasakot, ka komercbankām ir jāuzņemas kaut kāda veida atbildība par tiem procesiem, kas notika iepriekš kreditēšanas buma laikā. Pieņemt Maksātnespējas likumu, kas tieši attiektos uz fiziskām personām un sekmētu to, ka šīs personas atgriežas ekonomikā,» sacīja deputāts.

Politiķis sacījis, ka grib sasniegt konkrētus mērķus, bet pie deputāta krēsla neturas. Vienlaikus viņš neslēpj, ka tā dēvētā neatkarīgo deputātu grupa plāno pievienoties kādam politiskajam spēkam.

«Tāds ir mūsu uzstādījums, ka mēs kopā turpinām darboties politikā. Ja paskatāmies, šodien uz politiskās skatuves ir daudzas arī vienas partijas sastāvā esošas politiskās grupiņas, kuras darbojas pašas par sevi un pauž ļoti sadrumstalotu domu un ideju klāstu,» teic viņš.

Olšteins gan pagaidām negrib atklāt, kurai partijai deputāti pievienosies.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: bankas, banku lobijs, Klāvs Olšteins, Zatlera reformu partija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats