24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Aptur ceļojumus no Latvijas uz Pakistānu
Aptur ceļojumus no Latvijas uz Pakistānu
Autors: Ludmila GLAZUNOVA / NRA.LV / 2. jūlijs 2013, 15:26
Pakistāna pēdējo gadu laikā kļuvusi par iecienītu galamērķi tūristiem no Latvijas. Taču saistībā ar 23. jūnija notikumiem viens no organizēto grupu ceļojumu veidotājiem uz šo valsti Jēkaba aģentūra ir paziņojis, ka drošības apsvērumu dēļ uz nenoteiktu laiku atceļ ceļojumus uz Pakistānu.


Jēkaba aģentūra bija plānojusi braucienu 18. septembrī, kas šobrīd ir atcelts, kā arī apturējusi turpmāko ceļojumu plānošanu. Ceļojumu birojs lems par braucienu atjaunošanu, kolīdz Pakistāna atkal tiks starptautiski atzīta par tūristiem drošu galamērķi.

Šāds lēmums pieņemts saistībā ar traģiskajiem notikumiem šā gada 23. jūnijā, kad kaujinieki viesnīcā pie Nanga Parbata kalna bāzes nometnes nogalināja deviņus ārvalstu tūristus un pakistāniešu gidu. «Ceļotāju drošība mums ir pirmajā vietā, tāpēc, uzzinot par traģiskajiem notikumiem Pakistānā, nekavējoties pieņēmām lēmumu atcelt turpmākos ceļojumus uz šo valsti. Ceram, ka tuvākajā nākotnē tiks veikti visi nepieciešamie pasākumi, lai tūristi Pakistānā atkal varētu justies droši. Tikmēr kā alternatīvus galamērķus ceļotājiem iesakām kalnainos apgabalus Ķīnas dienvidrietumos un Nepālā,» teic Jēkaba aģentūras vadītājs Uldis Alksnis.

Viņš Neatkarīgajai norādīja, ka pēdējos gados Pakistāna bija kļuvusi par diezgan populāru Latvijas tūristu galamērķi. «14–16 dienu ceļojums uz šo valsti vidēji izmaksā apmēram 1300–1500 latu. Reģions ir ļoti interesants, Pakistānā ir daudz skaistu kalnu, arī otrā augstākā virsotne K2,» teic U. Alksnis.

Organizētos grupu ceļojumus organizē arī aģentūra Impro ceļojumi, taču pagaidām šī kompānija negrasās atcelt braucienus. «Pakistāna ir ļoti specifiska zeme, un, pirms piedāvāt Pakistānu, mūsu darbinieks tur bija komandējumā un visu situāciju pārbaudīja uz vietas – gan drošību, gan to, ko klientiem var piedāvāt un ko nevar, gan potenciālos sadarbības partnerus, jo tur ir pietiekami tādu, kas sola visu – gan ko var, gan ko nevar, kā jau austrumos. Impro maršruts tika veidots, lai maksimāli samazinātu drošības riskus, jo Pakistānā tāpat kā daudz kur citur pasaulē, arī Eiropā, terorisma riskus izslēgt pilnībā nav iespējams. Turklāt daļu no ceļojuma grupu pavada armijas specvienība. Protams, Pakistānā pilnīgi drošs nav nekas, un klienti to labi apzinās. Riski ir lielāki nekā Eiropā. Traģiskie notikumi risinājās tieši šajā, drošajā reģionā, kas ir nebijis gadījums,» Neatkarīgajai teic Impro ceļojumu valdes priekšsēdētājs Vilnis Klinovičs, piebilstot: «Uzbrukumi tūristiem notiek ne tikai Pakistānā, bet arī tādās tūristu iecienītās zemēs kā Ēģipte un arī Turcija.»

Šobrīd Impro neplāno atcelt ceļojumu, taču noteikti sekos līdzi situācijai, skatoties, cik lielas drošības garantijas varēs dot Pakistānas puse. «Pakistānas kalnos patlaban izpētes trekingā atrodas arī mūsu darbinieks Jānis Kreicbergs. Tātad mums būs informācija par reālo situāciju no drošiem avotiem, nevis tikai no medijiem vai sadarbības partneriem. Jo Pakistāna ir liela zeme, kur drošības riski dažādās provincēs ir krasi atšķirīgi,» piebilst V. Klinovičs.

Ceļojumu aģentūras Travel Art LV valdes priekšsēdētāja Inese Krūmiņa Neatkarīgajai teic, ka šobrīd neviens ceļotājs nav izrādījis vēlmi doties uz Pakistānu, lai gan iepriekš šī zeme bijusi gana interesants un eksotisks galamērķis tūristiem, kuriem tīk kalni. «Mēs strādājam ar individuāliem klientiem, un varu teikt, ka Pakistāna noteikti nav masveida galamērķis, kā, piemēram, Turcija vai Spānija. Taču interese par Pakistānu noteikti bija. Domājams, ka šobrīd paši cilvēki varētu sabīties doties uz valsti, kurā zvērīgi nogalināti tūristi,» teic I. Krūmiņa.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: alpīnisti, ceļojumi uz Pakistānu, Jēkaba aģentūra, Pakistāna, terorakts, terorakts Pakistānā, teroristi

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats