25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Zaķis brīdina: Ja nenoturēsim kopā labējās partijas, varam nonākt lielā ķezā
Zaķis brīdina: Ja nenoturēsim kopā labējās partijas, varam nonākt lielā ķezā
Autors: Apollo.lv / 12. jūnijs 2013, 9:49
Nākamajā Saeimā «Saskaņas centrs» (SC) neiegūs vairāk balsu kā šobrīd, taču, ja nespēsim noturēt kopā līdzīgi domājošās labējās partijas, mēs varam nonākt lielā ķezā, brīdina «Vienotības» Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis.


«Es esmu pārliecināts, ka nākamajā Saeimā SC neiegūs vairāk balsu kā šobrīd. Brīnumi nenotiks, viņiem nekad nebūs balsu vairākuma parlamentā. Par SC var nobalsot Rīgā un Latgalē, bet ne Vidzemē, Zemgalē un Kurzemē. Taču, ja nākamajā Saeimā nozīmīgu vietu ieņems [Eināra] Repšes un [Edgara] Jaunupa [topošā] partija [Latvijas attīstībai], tad tā gan varētu iet tandēmā ar SC,» skaidrojis Zaķs, atgādinot, ka viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc Jaunups izlēma atstāt «Vienotību», bija tas, ka «Vienotība» atteicās veidot valdību kopā ar SC.

Zaķis skaidro, ka pirms pašvaldību vēlēšanām atbalstu neguva «Vienotības» piedāvājums labējām partijām vienoties par kopīgu sarakstu Rīgas domei, bet notikušais rāda, ka nākotnē to tomēr nāksies darīt.

Jau ziņots, ka pašvaldību vēlēšanās 1.jūnijā absolūto vairākumu – 39 vietas – Rīgas domē ieguvis SC un GKR apvienotais saraksts. No Nacionālās apvienības Rīgas domē ievēlēti 12 deputāti, savukārt no «Vienotības» – deviņi.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Dzintars Zaķis, labējās partijas, Saeima, Saskaņas centrs, vēlēšanas, Vienotība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats