25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Mīlētākie politiķi - Ušakovs, Truksnis, Bartaševics un Boķis
Mīlētākie politiķi - Ušakovs, Truksnis, Bartaševics un Boķis
Autors: NRA.lv / 5. jūnijs 2013, 13:51
Kopējā plusu un mīnusu bilance, ko vēlēšanu sarakstos veikuši Latvijas balsotāji, iezīmē vienotu tendenci. Proti, vispopulārākie politiķi, kam balsotāji devuši visvairāk plusus, bieži vien izrādās arī visvairāk kritizētie kandidāti, kas izpelnījušies daudzus svītrojumus.



Vēlētāju simātijas ir polāras, uzsver politologi, atzīstot — spilgtāko politisko personāliju spēks ir tieši tajā, ka šie cilvēki nevienu neatstāj vienaldzīgu. Gan Andris Ameriks un Sarmīte Ēlerte Rīgā, gan Aivars Lembergs Ventspilī, kā arī Uldis Sesks Liepājā un citi atpazīstami politiķi savos reģionos tikuši gan aktīvi atbalstīti, gan arī svītroti. Par izņēmumiem var dēvēt vienīgi Nilu Ušakovu Rīgā, Gati Truksni Jūrmalā, kā arī Aleksandru Bartaševiču Rēzeknē un Insei Boķi Valmierā, kur šiem politiķiem izdevies iegūt teju bezierunu vietējo iedzīvotāju simpātijas.

N. Ušakova plusiņu un mīnusiņu bilance liecina, ka negatīvi vērtējumi veidojuši tikai 0.54% no pozitīvo vērtējumu īpatsvara.

Valmierā startējušā Ineša Boķa (attēlā) negatīvo atzīmju bilance ir 5% no pozitīvo vērtējumu īpatsvara. Tikmēr Aleksandrs Bartaševičs Rēzeknē mīnusa zīmēs ieguvis tikai 6.4% no pozitīvajiem vērtējumiem.

Gatis Truksnis Jūrmalā ieguvis 1.75% mīnusa zīmes no pozitīvo atzīmju īpatsvara.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aleksandrs Bartaševičs, deputāti, Gatis Truksnis, Inesis Boķis, Nils Ušakovs, pašvaldību vēlēšanas, politiķi, vēlēšanas

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats