28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Ameriks: No SC/GKR saraksta RD ievēlēti daudzi latvieši
Ameriks: No SC/GKR saraksta RD ievēlēti daudzi latvieši
Autors: Apollo.lv / 3. jūnijs 2013, 9:58
Rīgas vicemērs Andris Ameriks noliedz, ka pašvaldību vēlēšanās noticis etnisks balsojums, jo no «Saskaņas centra»/»Gods kalpot Rīgai» (SC/GKR) saraksta domē ievēlēti daudzi latvieši.


Sarunā Latvijas Radio pirmdienas rītā Ameriks sacīja, ka etnisks balsojums nav noticis – cilvēki balsoja par padarītajiem darbiem.

Jautāts, kā viņš skaidro to, ka vairāki latvieši ir daudz svītroti no saraksta, Ameriks sacīja, ka vienmēr kāds meklēs, «ka kurpes ir atšņorējušās».

«Ļoti daudz latvieši ir ievēlēti [no SC/GKR saraksta]. Vēlētāji liek atzīmes pēc saviem ieskatiem. Taču ir atspēkos tas mīts, ka no saraksta tiks izsvītroti latvieši, tieši otrādi,» sacīja viņš.

Tāpat Ameriks uzvēra, ka provokatori ir gan starp latviešiem, gan krieviem, bet to, kas aicināja no saraksta svītrot latviešus, lai skaidro Drošības policija.

Kā ziņots, bijušais Valsts prezidents un Reformu partijas līderis Valdis Zatlers nepiekrīt vēlēšanās uzvarējušās politiskās apvienības SC mēra amata kandidātam Nilam Ušakovam, ka Rīgā pirmo reizi notikušas neetniskas vēlēšanas.

«Šīs bija ļoti etniskas vēlēšanas Rīgā. Te es nepiekrītu Ušakovam, par to liecina vēlēšanu rezultāti. Šim pretnostatījumam mēs [Reformu partija] esam pa vidu. Tāpēc mēs Rīgā zaudējām,» sarunā TV3 raidījumā «Nekā personīga» sacīja Zatlers.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Ameriks, Gods kalpot Rīgai, Nils Ušakovs, pašvaldību vēlēšanas, Rīgas dome, Saskaņas centrs, vēlēšanas

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats