28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Saeima nav gatava diskutēt par apmācībām bērnudārzos latviešu valodā
Saeima nav gatava diskutēt par apmācībām bērnudārzos latviešu valodā
Autors: Ilze Zālīte / NRA.lv / 30. maijs 2013, 9:58
Saeima jau otro reizi noraidījusi Nacionālās apvienības vēlmi sākt diskusiju par nepieciešamību valsts un pašvaldību finansētajos bērnudārzos ieviest apmācību tikai latviešu valodā. Pagājušajā nedēļā parlaments nenobalsoja par sagatavotā likumprojekta iekļaušanu plenārsēdes darba kārtībā, savukārt šorīt deputāti noraidīja nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) pašu iesniegto likumprojektu.


Grozījumi Izglītības likumā paredzēja, ka ar 2014.gada 1.septembri visās pirmsskolas izglītības iestādēs, kas saņem valsts vai pašvaldības finansējumu, apmācības notiek valsts valodā. Bērni, kuri līdz šim datumam jau sākuši pirmsskolas izglītības programmas apguvi, varētu turpināt apmācības dzimtajā valodā, ja vien pašvaldība vai privātā bērnudārza īpašnieks, ja bērnudārzs saņem publisko finansējumu, lēmis, ka to nodrošinās.

Likumprojekts neizslēdz īpašas dzimtās valodas un kultūras nodarbības mazākumtautībām, bet mācību valoda bērnudārzos būs latviešu valoda.

Pagājušajā nedēļā NA ierosme tika plaši izdiskutēta koalīcijas partijās. Lai gan Vienotība bija gatava atbalstīt NA ieceri, pret šī likumprojekta virzīšanu iebilda Reformu partija (RP).



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: bērnudārzi, Izglītība, latviešu valoda, Nacionālā apvienība, Saeima

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats