28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Bērziņš neredz draudus, ka jaunieši brauc uz militāro nometni Krievijā: Tad jau jāslēdz robeža
Bērziņš neredz draudus, ka jaunieši brauc uz militāro nometni Krievijā: Tad jau jāslēdz robeža
Autors: www.apollo.lv / 20. maijs 2013, 15:06
Valsts prezidents Andris Bērziņš nesaskata draudus faktā, ka Rīgas skolēni pagājušā gada maijā piedalījušies militāri ideoloģiskā nometnē «Sojuz 2012» Krievijā. Viņaprāt valsts drošības iestādes saskata draudus tur, kur to nav, un skolēnu dalība militāri ideoloģiskajā nometnē Krievijā pierāda vien to, ka mēs nepietiekami strādājam ar saviem jauniešiem.


Raidījums «De facto» vakar ziņoja, ka skolēnu dalību šajā nometnē atbalstījis Rīgas pašvaldības nodibinājums «Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs». Par skolēnu dalību šajā nometnē ziņoja arī Drošības policija savā ikgadējā pārskatā, un jauniešu dalība militarizētajās nometnēs tika raksturota kā valsti apdraudošs fakts.

«Viņiem [skolēniem] varētu pārmest tad, ja viņiem būtu piedāvātas iespējas šeit. Bet pārmest to, ka viņi kaut kur aizbraukuši...Tad jau jāslēdz robeža un jauniešus nekur nevar laist - ne tikai uz Krieviju, bet nekur, jo visur ir draudi,» savu viedokli pauda prezidents.

Bērziņš uzskata, ka Latvijas drošības iestādes ir pārlieku aizrāvušās ar ienaidnieku meklēšanu un draudu saskatīšanu tur, kur to nemaz nav.

«Es domāju, ka mēs ar draudiem esam tā aizrāvušies. Mēs visu laiku aizmirstam, ka mēs tāpēc iestājāmies ES un NATO, lai nodrošinātu savu stabilitāti un meklētu savu ceļu uz priekšu, nevis meklētu vainīgos vai ienaidniekus. Tā mēs nekur netiksim.Tās iestādes, kurām tiešām jāatbild par drošību un kārtību, viņas meklē draudus tur, kur es tos galīgi neredzu. Un tad tie jaunieši atnāk uz mazākumtautību saietiem un saka, ka viņus izseko un uzskata viņus par ienaidniekiem,» klāstīja Bērziņš.

Bērziņš pieļauj, ka būtu jāvērtē, vai kaut kur nav pārkāptas kādas robežas. «Bet tad jau mēs nevarēsim braukt nekur, arī ne uz Odesas dūņām, jābrauc būs tikai uz mūsu Ķemeriem. Tā pasaule ir atklāta. Vieglākais ir pateikt, ka visi ir ienaidnieki, mēs te tagad ienaidnieku aplenkumā, sarāvušies un mums ir jāaizstāvas, viņiem jādara savs darbs, nevis jāmeklē ienaidnieki,» tā Bērziņš.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Bērziņš, defacto, Krievija, militārā nometne, nometne, prezidents, Sojuz, valsts prezidents

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats