29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Atbalsta PSRS un nacistiskās Vācijas atsevišķu simbolu aizliegumu publiskajos pasākumos
Atbalsta PSRS un nacistiskās Vācijas atsevišķu simbolu aizliegumu publiskajos pasākumos
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 16. maijs 2013, 13:28
Saeimas deputāti ceturtdien otrajā lasījumā atbalstīja likuma grozījumu projektu, kas paredz PSRS un nacistiskās Vācijas karogu, ģērboņu un citu simbolu izmantošanas aizliegumu publisku pasākumu laikā.


Grozījumi Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumā noteiks aizliegumu publiska pasākuma norises laikā izmantot bijušās PSRS, bijušo PSRS republiku un nacistiskās Vācijas karogus, ģerboņus un himnas, to armijas uniformas, nacistisko svastiku, SS zīmes un padomju sirpi un āmuru ar piecstaru zvaigzni, tostarp aizliegs izmantot šos simbolus arī stilizētā veidā.

Vienlaikus šos simbolus būs atļauts izmantot izņēmuma gadījumos - reizēs, kad to izmantošanas mērķis nebūs saistīts ar totalitāro režīmu slavināšanu vai izdarīto noziedzīgo nodarījumu attaisnošanu.

Publisko pasākumu laikā iecerēts arī aizliegt vērsties pret Latvijas neatkarību, teritoriālo nedalāmību, izteikt priekšlikumus par Latvijas valsts iekārtas vardarbīgu grozīšanu, aicināt nepildīt likumus un sludināt vardarbību, naidu, klaju nacisma, fašisma vai komunisma ideoloģiju.

Sākotnēji koalīcijas deputāti, iesniedzot grozījumus Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumā, rosināja aizliegt izmantot bijušās PSRS, Latvijas PSR un nacistiskās Vācijas karogus, ģerboņus, himnas un simboliku.

Deputātiem par grozījumu projektu būs vēl jālemj trešajā, galīgajā lasījumā.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: aizliegums, nacistiskā Vācija, PSRS, publiskie pasākumi, Saeima

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats