23. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Georgs, Jurģis, Juris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Sprūdžs: Šīsdienas balsojums Saeimā ir ļoti uztraucošs signāls
Sprūdžs: Šīsdienas balsojums Saeimā ir ļoti uztraucošs signāls
Autors: Apollo.lv / 9. maijs 2013, 14:24
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP) uzskata, ka šīsdienas balsojums Saeimā par grozījumiem  pašvaldību deputātu statusa likumā izgaismo katras partijas godīgumu, portālam «Apollo» pavēstīja ministra pārstāve Maija Pētermane.


Ministrs  ir gandarīts par tiem Reformu partijas, Vienotības deputātiem, kuri balsoja par, kā arī par tiem Nacionālās apvienības deputātiem, kuriem pietika drosmes un godaprāta nostāties tiesiskuma pusē. Tomēr tas, ka vairākums Saeimas deputātu pauda atbalstu kriminālvajātiem deputātiem, ir nepatīkams un ļoti uztraucošs signāls, uzskata ministrs.

Sprūdžs  atgādina, ka jau iepriekš viņš ir norādījis – šis balsojums ir lakmusa papīrs, kurš izgaismo katras partijas godīgumu un katra atsevišķa deputāta spēju sabiedrības intereses likt augstāk par personīgo labumu.

«Var jau, protams, kārtējo reizi meklēt dažādas juridiskas nianses, attaisnojumus un argumentus, bīdīt komatus un punktus šurpu turpu, taču politiķiem ir jāspēj saprast, kad ir jāsaņem drosmi, jāpaskatās pāri savām bailēm, personīgajām interesēm un stipendijām un jāpieņem izšķirīgus lēmumus sabiedrības labā,» teic Sprūdžs.

Ministrs jau iepriekš uzsvēra, ka Saeimas deputāti, kas neiestājas par kriminālvajātu deputātu atstādināšanu no pienākumu pildīšanas līdz tiesas lēmuma pieņemšanai, atzīst par normālu, ka kādā no Latvijas pašvaldībām lēmumus par visu iedzīvotāju interesēm pieņem persona, kas atrodas par smagiem vai sevišķi smagiem noziegumiem apsūdzētas personas statusā.

Šodien noraidītie grozījumi tika izstrādāti un iesniegti Saeimā, lai beidzot aizstāvētu Latvijas iedzīvotāju intereses un izbeigtu tiesisko patvaļu jautājumos par pašvaldību domju deputātu un priekšsēdētāju statusu. Tā ir daļa no reformām, ko Sprūdžs un Reformu partija virza, lai jau nākamajā pašvaldību deputātu sasaukumā  varētu paļauties uz godīgāk, atbildīgāk pārvaldītām un tai pašā laikā rīcībspējīgākām pašvaldībām.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: deputāti, Edmunds Sprūdžs, kriminālatbildība, pašvaldības, pašvaldību deputāti, Saeima

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats