28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » SM izveidots speciāls amats deputāta dēlam - dzejniekam
SM izveidots speciāls amats deputāta dēlam - dzejniekam
Autors: Apollo.lv / 14. aprīlis 2013, 22:19
Satiksmes ministrijā (SM) izveidots speciāls amats Saeimas deputāta Andra Buiķa (V) dēlam, dzejniekam Emīlam Buiķim, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums «De facto».


Viņš jau gadu ir SM koordinators «airBaltic» valsts kapitāldaļu pārvaldības organizēšanai un uzraudzībai, un viņa mēnešalga ir noteikta 700 latu apmērā.

Dzejnieks Emīls Buiķis ir viens no deputātu kandidātiem, kurš partijas «Vienotība» rindās startēs 1.jūnijā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās Rīgā. Iepriekš bijis «Jaunā laika» jaunatnes nodaļas valdē un 10. Saeimas laikā -  deputātes palīgs Solvitai Āboltiņai (V).

Taču, kad iepriekšējo parlamentu atlaida, un bija jaunas vēlēšanas, E.Buiķa karjera Saeimā pēkšņi aprāvās. «Beidzās Āboltiņas pilnvaru laiks 10.Saeimā un mēs nepārslēdzām līgumu,» stāsta Buiķis.

Pāris mēnešu viņš bijis bezdarbnieks. Taču tad atkal dzīve nostājusies uz sliedēm. Buiķis nokļuva SM, kuru pārrauga «Vienotība» kopā ar tā dēvēto Olšteina grupu.

Pats Buiķis stāsta, ka sūtījis savu CV uz vairākām ministrijām, arī Ārlietu un Aizsardzības ministrijām, taču tikai SM radīja amatu speciāli viņam.

Jaunais dzejnieks ir iestādes koordinators «airBaltic» valsts kapitāldaļu pārvaldības organizēšanai un uzraudzībai. Nevienam citam SM uzņēmumam nav veltīts šāds vai līdzīgs postenis. Turklāt arī šī darbavieta neeksistēja, pirms tajā neiesēdās Emīls Buiķis.

Buiķis stāsta, ka viņu vienmēr esot interesējis transports, kuģniecība un aviolīnijas. Turklāt viņš universitātē esot rakstījis diplomdarbu par Latvijas ostu perspektīvām.

Taču no Buiķa stāstītā tā arī nekļūst skaidrs, kā tieši aizrit koordinatora darba stundas ikdienā. «Es koordinēju SM darbu ar aviokompāniju «airBaltic», ar «airBaltic» jautājumiem, teiksim tā,» prāto E.Buiķis un pēc brīža turpina, ka ,««airBaltic» ir iesaistīts neskaitāmās tiesvedībās, es koordinēju sadarbību ar konsultantiem».

Taču tajā pašā laikā viņš neslēpj, ka iepriekš šāda amata SM nebija. Satiksmes ministrijas valsts sekretāra pienākumu izpildītāja Džineta Innusa noliedz, ka kāds no «Vienotības» pārstāvjiem būtu mudinājis pieņemt darbā Buiķi. Taču apstiprina, ka «nevienai citai kapitālsabiedrībai šādi speciāli koordinatori nav un nebūs».




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: airBaltic, Andris Buiķis, Emīls Buiķis, Vienotība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats