25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Čalovskis vērsies ECT
Čalovskis vērsies ECT
Autors: Andris Jurkevics / BIZNESS.LV / 8. aprīlis 2013, 16:34
Latvijas iedzīvotājs Deniss Čalovskis, kurš apsūdzēts smagos kibernoziegumos, saistībā ar gatavošanos viņu izdot ASV vērsies Eiropas Cilvēktiesību tiesā (ECT), medijiem pavēstījis advokāts Saulvedis Vārpiņš.



Pēc viņa teiktā, saskaņā ar augstu ASV amatpersonu izteikumiem, kibernoziegumi šajā valstī tiek pielīdzināti terorismam, un gadījumos, kad tiek apdraudēta nacionālā drošība, valsts interešu vārdā ASV pieļauj arī apsūdzēto personu psihisku un fizisku ietekmēšanu.

ASV Čalovski, kurš šobrīd atrodas apcietinājumā, tiek apsūdzēts par dalību ļoti plaša datorvīrusa radīšanā, un tas dod pamatu bažām, ka ASV tiesībsargājošās iestādes, lai iegūtu informāciju par iespējamiem līdzdalībniekiem, varētu pieļaut viņa spīdzināšanu, skaidroja Vārpiņš, uzsverot - Latvijai pirms lemšanas par Čalovska izdošanas, vajadzēja saņemt garantiju, ka nenotiks psiholoģiska un fiziska ietekmēšana, taču šāda garantija nav saņemta.

Čalovskim celtas apsūdzības saistībā ar līdzdalību datorvīrusa "Gozi Virus" radīšanā un uzturēšanā. Ar šo vīrusu tika inficēti vairāk nekā miljons datoru visā pasaulē, radot lielus finansiālos zaudējumus. Ja Latvija lems par Čalovska izdošanu ASV, viņam var draudēt pat 67 gadu cietumsods.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Deniss Čalovskis, Eiropas Cilvēktiesību tiesa, Gozi Virus, kibernoziedznieks, kibernoziegumi

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats