20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » 52% iedzīvotāju atbalsta ideju par ministru izvēles nodošanu premjera kompetencē
52% iedzīvotāju atbalsta ideju par ministru izvēles nodošanu premjera kompetencē
Autors: NRA.lv / 8. aprīlis 2013, 16:06
Valsts prezidents Andris Bērziņš norādījis, ka strīdi koalīcijā liecina, ka Latvijā ir nobriedusi konstitucionālā reforma. Valdības veidošanai būtu jābūt citam pamatam, proti, parlaments arī turpmāk ievēlētu premjeru, bet ministru izvēle būtu premjera atbildība. Arī 52% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem uzskata, ka ministru izvēlei būtu jāpāriet premjera atbildībā (14% - noteikti jā; 38% - drīzāk jā). Salīdzinoši biežāk jauno valdības veidošanas modeli atbalsta vīrieši. To atklāj pētījumu aģentūras TNS sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu 900 sekundes, aprīlī veiktais pētījums.



29% ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem neatbalsta valsts prezidenta izteikto priekšlikumu par ministru izvēles nodošanu premjera kompetencē (11% - noteikti nē; 18% - drīzāk nē). Valdības veidošanas modeļa pārmaiņas salīdzinoši biežāk neatbalsta sievietes.

Piektdaļai (19%) aptaujāto Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju nav konkrēta viedokļa par šo jautājumu. Salīdzinoši biežāk viedokli par A.Bērziņa izteikto priekšlikumu - ministru izvēles nodošanu premjera kompetencē - ir grūti paust iedzīvotājiem vecumā no 18 līdz 29 gadiem.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Bērziņš, aptauja, ministri

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats