26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Pētījums: 39% iedzīvotāju plāno Lieldienās rīkot īpašu svētku mielastu
Pētījums: 39% iedzīvotāju plāno Lieldienās rīkot īpašu svētku mielastu
Autors: NRA.lv / 28. marts 2013, 12:25
Uz jautājumu par Lieldienu svinēšanas plāniem 39% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem visbiežāk norādījuši, ka rīkos īpašas svētku vakariņas/pusdienas. Salīdzinoši biežāk šādu atbildi atzīmējuši tie Latvijas ekonomiski aktīvie iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 55 gadiem, kuri ģimenē runā citā - ne latviešu valodā). Savukārt ceturtā daļa (25%), ka piedalīsies dažādās atrakcijās, piemēram, olu krāsošanā un ripināšanā u.tml. To atklāj pētījumu aģentūras TNS sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu 900 sekundes, martā veiktais pētījums.


Piektā daļa (18%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju dosies uz dievkalpojumu baznīcā, tikpat (18%) - apmeklēs kādu publisku svētku pasākumu. Salīdzinoši biežāk to, ka Lieldienās apmeklēs dievkalpojumu norādījuši cittautieši, savukārt kādu publisku svētku pasākumu biežāk apmeklēs latvieši. 3% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju norādījuši, ka Lieldienas svinēs kopā ar ģimeni, radiem, draugiem; 2% - minējuši citu variantu.

16% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem šogad Lieldienas nesvinēs, savukārt 8% aptaujāto ir grūti atbildēt uz šo jautājumu.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Lieldienas, pētījums, svētku mielasts

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats