28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Gandrīz 60% rīdzinieku nepatīk Gaismas pils ēka
Gandrīz 60% rīdzinieku nepatīk Gaismas pils ēka
Autors: NRA.lv / 25. marts 2013, 13:21
Jaunās Nacionālās bibliotēkas ēkas izskats nepatīk 57,9% rīdzinieku, bet patīk tikai 31,6% rīdzinieku. Noteikta viedokļa nebija 10,5% respondentu, informē Rīgas dome.


No respondentiem, kuriem sarunvaloda ģimenē ir latviešu valoda, LNB nepatīk 47,1%, bet patīk – 42,5% aptaujāto. Savukārt no tiem iedzīvotājiem, kas ģimenē lieto krievu valodu, Gaismas pils nepatīk 65,2%, bet patīk 24,0% respondentu.

Ņemot vērā pieejamo informāciju, ka Nacionālās bibliotēkas jaunbūves kopējās izmaksas, ieskaitot infrastruktūru un citus tēriņus, varētu pārsniegt 180 miljonus latu, rīdziniekiem tika jautāts, vai viņi šādas izmaksas atzīst par samērīgām.

Saskaņā ar aptaujas datiem, 71,6 % respondentu uzskata, ka jaunās bibliotēkas ēkas būvniecības un iekārtošanas izmaksas ir pārāk dārgas, bet 17,3 % aptaujāto atzina tās par samērīgām. 11,1% atturējās par to izteikt savu viedokli.

No respondentiem, kuri ģimenē lieto latviešu valodu, 29,7% respondentu uzskata, ka lielos līdzekļus bibliotēkas projektā ieguldīt ir vērts, bet 60,4% - ka nav vērts. No tiem respondentiem, kuri ģimenē runā krieviski, par samērīgām šīs izmaksas atzina 9,1% aptaujāto, 79,4% atzina, ka veikt tik lielus ieguldījumus nav vērts

Pētījumu veica Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS, šā gada februārī aptaujājot 801 Rīgas iedzīvotāju.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: aptauja, Gaismas pils, Latvijas Nacionālā bibliotēka, Rīgas dome, SKDS

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats