18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Sabiedrība » Āboltiņa: Ko var darīt, ja viens koalīcijas dalībnieks ir dīvains
Āboltiņa: Ko var darīt, ja viens koalīcijas dalībnieks ir dīvains
Autors: Apollo.lv / 21. marts 2013, 13:10
Gan politiskā vide, gan sabiedrība ir nogurusi no politiskajiem ķīviņiem situācijā, kad valstī ir risināmi ļoti svarīgi jautājumi, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Labrīt, Latvija!» atzina Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V).


Āboltiņa atzīmēja, šobrīd koalīcijā priekšplānā, diemžēl, izvirzās dīvainas nesaskaņas, nevis darbi.Un neskatoties uz to, ka daudz kas padarīts un pieņemti vairāki būtiski lēmumi, visus labos darbus aizēno kašķi un strīdi.

«Šobrīd koalīcijas darba priekšplānā izvirzās kaut kādas dīvainas ambīcijas, acīmredzot tā ir nespēja līdz galam pateikt, ka ir vēlme kaut ko pārdalīt,» sacīja Āboltiņa.

Viņa uzsvēra, ka politika - tā ir atbildība , īpaši «Vienotībai», kurai ir premjers, Saeimas priekšsēdētājs. «Taču koalīcijas darbs ir komandas darbs, komanda ir tā, kas parakstījusies zem koalīcijas līguma bet ko var darīt, ja viens komandas dalībnieks ir dīvains,» tā Āboltiņa.

Jau ziņots, ka premjers Valdis Dombrovskis (V) norādījis, ka nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) dažādie spertie soļi, piemēram, prasība pēc ministru darba izvērtējuma, atbalsta nepaušana satiksmes ministra apstiprināšanai un iekšlietu ministra demisijas pieprasījums, liecina par politiskā spēka vēlmi pārdalīt ietekmi koalīcijā.

Tomēr kā premjers, tā arī prezidents Andris Bērziņš ir pārliecināti, ka būtiskas izmaiņas koalīcijā līdz pašvaldību vēlēšanām ir maz ticamas.

Kā ziņots, VL-TB/LNNK nolēma oficiāli pieprasīt iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (RP) demisiju saistībā ar ministra rīcību 16.martā. Nacionālā apvienība uzskata, ka policijas rīcība, "pieļaujot latviešu leģionāru klaju zaimošanu pie Brīvības pieminekļa, bija nepieļaujams notikums, kas nekad vairs nedrīkst atkārtoties".

Savukārt Ministru prezidents iepriekš uzsvēra, ka partneri aicināja VL-TB/LNNK šādu pieprasījumu nevirzīt, jo tas ir tiešs koalīcijas līguma pārkāpums. Dombrovskis vairījās konkrēti atbildēt uz jautājumiem par šādas situācijas sekām, vien norādīja, ka tas būšot tālāko politisko konsultāciju jautājums.

Valdības vadītājs arī norādīja, ka nacionālās apvienības rīcība apgrūtina koalīcijas un valdības turpmāko darbu.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Labrīt Latvija, Nacionālā Apvienība, Solvita Āboltiņa, Valdis Dombrovskis, Vienotība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats