23. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Georgs, Jurģis, Juris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Saeima pieņem izskatīšanai kolektīvo iesniegumu par iniciatīvu "Fotoradari 15+"
Saeima pieņem izskatīšanai kolektīvo iesniegumu par iniciatīvu "Fotoradari 15+"
Autors: NRA.lv / 18. marts 2013, 17:43
Iedzīvotāju 11805 paraksti par iniciatīvu "Fotoradari 15+" ir īsti. To apliecinājis Saeimas Prezidijs trešdien, 18.martā, pieņemot izskatīšanai parlamentā kolektīvo iesniegumu par televīzijas raidījuma "Zebra" rosināto iniciatīvu.



Kolektīvā iesnieguma parakstītāju identitāte ir pārbaudīta Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes datubāzēs, un secināts, ka 11805 paraksti ir derīgi.

Iniciatīvu sākotnēji izvērtēs Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija, kura trīs mēnešu laikā sagatavos ziņojumu par kolektīvā iesnieguma turpmāko virzību.

"Situācija rādās cerīga, jo Prezidijā ļaužu sejas izteiksmes bija smaidīgas un pretimnākošas", pēc Saeimas Prezidija sēdes pauž televīzijas raidījuma "Zebra" vadītājs un iniciatīvas autors Pauls Timrots.

Jau ziņots, ka televīzijas raidījums "Zebra" pērnā gada rudenī aicināja iedzīvotājus parakstīties par skaidri noteiktu kārtību, kādā tiek izmantoti fotoradari - proti, ar šo ātruma mērierīču palīdzību fiksēt tikai tos ātruma pārkāpumus, kas par vairāk kā 15 km/h pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu. Savukārt kontrole līdz minētajai robežai tiktu atstāta tikai ceļu policistu kompetencē, kuri izvērtējot katru konkrēto gadījumu - pārkāpuma bīstamību atkarībā no tā izdarīšanas vietas, personas sodāmību un citus atbildību mīkstinošos vai pastiprinošos apstākļus - var pieņemt objektīvu un pamatotu lēmumu.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: fotoradari, Pauls Timrots, Saeima, Zebra

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats