20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Saeima neriskē oficiāli atzīt 16. martu
Saeima neriskē oficiāli atzīt 16. martu
Autors: Ilze Zālīte / NRA.lv / 14. marts 2013, 9:36
Saeima šodien noraidīja ieceri nodot izskatīšanai komisijās nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) piedāvātos grozījumus likumā "Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām", kas paredzētu atjaunot 16.martā leģionāru atceres dienu.



Nacionālās apvienības līderis Raivis Dzintars, argumentējot "par" 16. marta oficiālu atzīšanu, uzsvēra: Lestenes kapu kompleksā lasāmi vārdi "Mēs gaidām taisnības augšāmcelšanos" un tieši šī atbildība beidzot būtu jāuzņemas politiķiem. R. Dzintars uzsvēra, ka cilvēki, kuri savulaik bija gatavi cīnīties par Latviju, riskējot ar savu dzīvību, ir pateicības vērti. "Saskaņas centrs nekautrējas 9. maijā būt kopā ar tiem, kurus uzskata par saviem brīvības cīnītājiem. Parādīsim beidzot arī mēs, kas mēs esam un ar ko mēs esam."

Tiesa, Saeimas vairākums šo uzsaukumu ignorēja un balsoja "pret" 16. marta statusa maiņu.

Valdību veidojošo partiju koalīcijas partneri jau iepriekš norādīja, ka neatbalsta šo nacionālās apvienības ieceri. Premjers Valdis Dombrovskis (V) iepriekš skaidroja, ka šis nav tas datums, kas sabiedrību vieno, bet gan drīzāk šķeļ. Līdzīgu viedokli pauda arī Reformu partijas deputāte Inese Lībiņa-Egnere, kura piebilda, ka šāda iniciatīva īsi pirms 16.marta ir "politiskā kapitāla būvēšana".

Tikmēr Saeimas Valstiskās audzināšanas apakškomisijas deputātu vairākums šonedēļ tomēr atbalstīja 16.marta noteikšanu par Latviešu nacionālo karavīru atceres dienu, par šo ieceri nobalsojot arī premjera partijas "Vienotība" pārstāvjiem.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: 16.marts, Saeima

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats