28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Saskaņas centrs: Ģenerālprokuratūrai ir jāizvērtē Raivja Dzintara izteikumi par 9. maiju
Saskaņas centrs: Ģenerālprokuratūrai ir jāizvērtē Raivja Dzintara izteikumi par 9. maiju
Autors: Ilze Zālīte / NRA.lv / 6. marts 2013, 14:26
Politiskās apvienības "Saskaņas centrs" 11. Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Agešins vērsies ar iesniegumu pie Ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera, lūdzot izvērtēt, vai Saeimā no Nacionālās apvienības ievēlētā deputāta Raivja Dzintara izteikumi intervijā "Latvijas Avīzei" nesatur nacionālās nesaticības veicināšanas pazīmes.


2013. gada 27.februāra "Latvijas Avīzes" numurā bija publicēta intervija ar Raivi Dzintaru. Šajā intervijā politiķis teicis: "9.maijs ik gadus mums atgādina, ka joprojām esam apdraudēti, ka eksistē rusifikācijas draudi un ka joprojām te dzīvo milzīgs skaits Latvijas ienaidnieku, kuri pirmajā izdevīgajā mirklī aizmirsīs visu, kas solīts no tribīnes vai naturalizācijas eksāmenos, un nodos Latvijas valsti".

- Šis izteikums, iespējams, ir vērsts uz nacionālā un etniskā naida izraisīšanu, kas atbilst Krimināllikuma 78. pantā minētajam, - uzskata Valērijs Agešins. - Ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram adresētajā vēstulē es lūdzu izvērtēt Raivja Dzintara iespējamo noziedzīgo nodarījumu un izskatīt jautājumu par kriminālprocesa uzsākšanu sakarā ar minēto faktu. Šādi publiski izteikumi aizvaino simtiem tūkstošus valsts iedzīvotāju, faktiski propagandē vienas sabiedrības daļas naidīgu attieksmi pret citu, vadoties pēc etniskās pazīmes. Tas ir absolūti nepieņemami!



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: 9.maijs, Raivis Dzintars, Saskaņas centrs, Valērijs Agešins

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats