19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Ronis spilgti atbild uz NA kritiku attiecībā pret Matīsu
Ronis spilgti atbild uz NA kritiku attiecībā pret Matīsu
Autors: Apollo.lv / 28. februāris 2013, 16:35
«Arī politiskajā «karā» uz «neapbruņotām» civilpersonām nav pieņemts «šaut», it īpaši, ja viņi ir brīdinājuši, ka nekādās karadarbībās neplāno piedalīties», komentējot Nacionālās apvienības (NA) pārstāvja Gaida Bērziņa izteikto kritiku attiecībā uz satiksmes ministra amata kandidātu Anriju Matīsu, norādījis satiksmes ministrs Aivis Ronis.


Kā zināms, premjers Valdis Dombrovskis (V) satiksmes ministra amata kandidātam virzījis Satiksmes ministrijas Valsts sekretāru Anriju Matīsu, taču NA Saeimas frakcijas pēc tikšanās ar «Vienotības» un Neatkarīgo deputātu grupas paziņoja, ka neatbalsta Matīsu šajā amatā.

«Ir labi, ka jau vairāki NA biedri ir Anrijam atvainojušies. Ceru, ka tas ir kāds nejauks pārpratums, kurš ar premjera palīdzību tiks pārvarēts,» norādīja Ronis.

Ronis norāda, ka ļoti augstu vērtē Matīsu un uzskata viņu par ļoti piemērotu kandidātu satiksmes ministra amatam, it īpaši šajā iekšpolitiskajā situācijā.

Ronis uzskata, ka šī pusotra gada laikā Satiksmes ministrija kā institūcija ir «atgriezusies» valsts pārvaldē. Latvijā Satiksmes ministrija ir arī ģeopolitikas ministrija, kuras pārraudzībā esošie uzņēmumu apkalpo tik nozīmīgo Rietumu – Austrumu tirdzniecības ceļu. Cīņa par šo tirdzniecības ceļu ir gadu simtiem sena un būtu liela kļūda mums pašiem šeit Latvijā, no esošā pamiera atgriezties pie degradējošās savstarpējās apkarošanas, uzsvēris Ronis.

Jau ziņots, ka NA nolēma neatbalstīt Matīsu, jo apvienībai esot būtiski citāds redzējums par satiksmes nozares prioritātēm un to neapmierina Matīsa līdzšinējā darbība valsts sekretāra amatā.

NA aicinājusi «Vienotību» uzņemties patiesu politisko atbildību par satiksmes nozari, virzot ministra amatā kādu no «Vienotības» politiķiem.

Pēc premjera Valda Dombrovska aicinājuma koalīcijas partneriem piedāvāt satiksmes ministra amatam bezpartejiskus nozares profesionāļus, NA ieteica Valsts Dzelzceļa administrācijas direktoru Juri Iesalnieku, kuram ir laba reputācija nozares speciālistu vidū un ar kuru NA ir pozitīva pieredze, konsultējoties par vairākām NA virzītām iniciatīvām satiksmes jomā. Tomēr NA izvirzītais kandidāts neguva koalīcijas partneru atbalstu.

Bērziņš atzīmēja, ka pēc NA ieskatiem Matīss savā līdzšinējā amatā kā valsts sekretārs nav darbojies apmierinoši, tāpēc satiksmes ministra amatu ieņemt nevar. Matīss kā valsts kapitāldaļu turētājs esot atbildīgs gan par skandāliem apvīto, nebeidzamo procesu ar pasažieru vilcienu iepirkumu, gan par neveiksmīgajiem lēmumiem «airBaltic», gan par vairāku valsts uzņēmumu desmitos miljonu latu lēšamajiem zaudējumiem «Latvijas Krājbankas» bankrota rezultātā.

Bērziņš atgādina, ka Matīss arī bijis iesaistīts vairākos skandālos, kas grāvuši valsts pārvaldes tēlu sabiedrības acīs - izsniedzis «pasta caurlaides»  Latvijas Dzelzceļa vadītāja Uģa Magoņa un viņa dzīvesbiedres privātajām automašīnām, kā arī pieņēmis lēmumu par Magoņa un citu «Latvijas Dzelzceļa» valdes locekļu algu trīskāršošanu.

Tāpat Matīss esot pretdarbojies tām iniciatīvām, kas NA satiksmes nozarē ir bijušas būtiskas – vietējā dzelzceļa kravu pārvadājumu tirgus aizsardzība no Krievijas un citu NVS valstu kontrolētu uzņēmumu agresīvas ienākšanas, kā arī «Rail Baltica» projekta sekmīga realizācija.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aivis Ronis, Nacionālā apvienība, Valdis Dombrovskis, Vienotība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats